Ai coșmaruri noaptea? S-ar putea să suferi de o boală gravă


Oamenii de știință susțin că visele pot scoate la iveală indicii importante despre sănătatea oamenilor, de exemplu visele violente pot fi un semn precoce al dezvoltării unor afecţiuni ale creierului, cum ar fi Alzheimer.

Analiza viselor a reprezentant mereu pentru oamenii de ştiinţă un subiect fascinant. Aceştia au ajuns la concluzia că visele pot transmite indicii valoroase în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor şi chiar pot transmite semne ale unor boli, înainte ca simptomele specifice să apară, potrivit descoperă.ro.

Majoritatea oamenilor au între patru şi şase vise pe noapte, însă îşi amintesc numai două sau trei pe săptămână, atunci când se trezesc în timpul lor. În cazul în care să doarmă când visele se termină, oamenii nu le vor ţine minte.

Un studu arată că femeile își amintesc visele mai frecvent decât bărbații, una dintre explicații fiind aceea că au somnul mai uşor.

Creierul începe să creeze visele în timpul somnului REM (Rapid Eye Movement), etapă a somnului caracterizată prin mişcări oculare rapide sub pleoapele închise. Aceasta este o formă uşoară a somnului, de aceea oamenii se pot trezi cu uşurinţă în timpul viselor. Acest tip de somn apare de aproximativ patru ori pe noapte, prima etapă începând la circa 90 de minute după ce o persoană adoarme.

Citește mai departe pe Decoperă.ro

Comentarii Facebook