Acrobație cu foc în Piața Unirii, joi seara, la deschiderea Colours of Cluj - VIDEO

 

Festivalul Colours of Cluj a început cât se poate de spectaculos. Joi seara, de la ora 22.00, o casă a dansat sub privirile clujenilor, iar apoi au urmat spectaculoase acrobații cu foc. 

 

De la ora 22.00, a început proiectul ”Dancing house”, pus în scenă de Klaus Obermaier. ”În Dancing House utilizatorii au fost invitaţi să se mişte, să sară şi astfel să ajungă - aşa cum sugerează şi titlul - să danseze, atât ei, cât şi clădirea.

 

Klaus Obermaier este un artist media, regizor şi compozitor austriac. Lucrează în domenii diverse ca dansul, teatrul, muzica, artele media. Creația lui se remarcă prin viziunea artistică radicală şi prin inovațiile tehnice propuse, bucurându-se de o largă apreciere din partea criticii şi a publicului. Modalitățile sale inedite de lucru îmbină limbajele mediatice cu spectacolul în timp real, desființând astfel limitele clare dintre realitate şi lumea virtuală, dintre corp şi imagine. Este profesor la Universitatea din Veneţia”, precizează organizatorii.

 

Spectacolul s-a mutat la ora 22.30, în Piața Unirii. Trupa Crispus a transformat jocul cu focul într-un spectacol speciale, în care a combinat pirotehnia cu acrobaţii. 

 

Trupa Crispus s-a format în 2003, la Sibiu, la iniţiativa unor tineri care au preocupari mai puţin obişnuite: se joacă cu focul! Pentru ei, jocul cu focul nu este periculos. Ba, mai mult, au reusit să ducă acest gen de pasiune la nivel de artă.

 

De la ora 23.00, tot în Piata Unirii, a avut loc proiecția filmului ”Funeralii Fericite” de Horatiu Malaele.


Comentarii Facebook