6 alegeri eficiente pe care le poți face pentru a te distra mai mult în vacanță


Un înțelept spunea că „o viață fără vacanțe este precum un drum lung fără hanuri” și cât de potrivită este această comparație în zilele noastre, când toată lumea se gândește să evadeze din cotidian pentru a se relaxa și simți bine. Totuși, buzunarele unor oameni sunt ceva mai subțiri în acest moment, dacă te numeri printre aceștia, ține cont de următoarele sfaturi pentru a te putea distra mai mult, fără să cheltuiești mai mulți bani.

1. Efectuează rezervările în perioadele cele mai avantajoase

Dinamica prețurilor din lumea turismului este un fenomen destul de complex, însă poate fi relativ ușor de descifrat și folosit în avantajul propriu. Dacă nu ești presat de timp și de bani, cel mai bine este să-ți rezervi vacanțele serioase în lunile Noiembrie sau Ianuarie, deoarece atunci vei găsi cele mai bune oferte la agențiile de turism, la zboruri și la hoteluri. O idee bună este să te abonezi la buletinele informative ale operatorilor de turism, pentru a rămâne la curent cu promoțiile uriașe care sunt puse la bătaie în sezonul rece.

2. Stabilește datele celei mai costisitoare vacanțe în funcție de prețuri

Începutul sezonului estival este mult mai scump decât finalul acestuia. Mai exact, prețurile pentru călătoriile cu avionul sunt, în general, cu 20-40% mai scumpe în prima săptămână de după începerea vacanței școlare față de ceea ce se poate rezerva pentru 6 săptămâni mai târziu. Desigur, prețurile diferă și în funcție de destinație, motiv pentru care este bine să cauți zilele cele mai avantajoase pe un portal precum SkyScanner.

3. Evită să călătorești sâmbăta

Cele mai scumpe bilete de avion sunt cele oferite pentru zilele de sâmbătă, deoarece majoritatea oamenilor au liber în weekend, dar și pentru că, de regulă, city-break-urile se inițiază în penultima zi a săptămânii. S-ar putea să-ți convină să plătești acest preț dacă vei călători singur, însă dacă ai o familie numeroasă, diferența de bani s-ar putea să nu fie tocmai justificată. Nu există o zi ideală pentru a călători, întrucât fiecare destinație are propriul său tipar și calendar.

2.jpg

4. Compară, compară și compară din nou

Există mai multe variante de a călători, iar fiecare dintre acestea presupun alte costuri. Spre exemplu, dacă vrei să călătorești la Viena, te vei gândi că zborul de la Cluj ar trebui să fie mai ieftin decât cel de la București, datorită distanței reduse, însă nu este deloc așa. Un alt lucru la care trebuie să fii atent este costul cazării: dacă vrei să vizitezi un anumit oraș, asta nu înseamnă că trebuie neapărat să te cazezi acolo, pentru că poți găsi oferte de cazare mult mai ieftine în orașe alăturate, de unde te vei putea deplasa rapid și ieftin acolo unde îți dorești să ajungi. În alte cazuri, vei descoperi că este mult mai rentabil să închiriezi o mașină pentru a te deplasa, decât să alegi mijloacele de transport în comun, mai ales dacă ești cu un grup de persoane.

5. Alege un tur cu un itinerar flexibil

Un itinerar plin, de la 9 la 5, nu este neapărat cea mai agreabilă manieră de a-ți petrece o vacanță, pentru că nu îți oferă ocazia să te bucuri de neprevăzut sau de momente de respiro. Prin urmare, este de preferat să optezi pentru un tur cu itinerar flexibil, pe care să-l poți personaliza în funcție de preferințele tale. Spre exemplu, dacă mergi pe Coasta de Azur, poți opta să vizitezi cazinoul în care James Bond l-a învins pe antagonistul Le Chiffre la masa de poker, jucând Texas Hold’em, cea mai populară variantă a celebrului joc de cărți, poți vizita virajele celebre pe care concurează an de an mașinile de Formula 1 în Grand Prix-ul de la Monaco sau poți vedea plajele din Saint-Tropez unde s-au filmat celebrele pelicule cu Louis de Funes.

6. Evită restaurantele turistice

Mâncarea reprezintă una dintre principalele cheltuieli ale unei vacanțe, așa că acest aspect nu trebuie neglijat. Tentația este mare să optezi pentru cele mai turistice restaurante, plasate în locuri deosebite, însă prețurile sunt piperate, iar mâncarea nu este întotdeauna grozavă. Prin urmare, ar fi bine să te orientezi către restaurantele locale, pe care le poți găsi pe internet sau le poți afla de la recepționistul hotelului, de la șoferul de taxi sau de la un ghid.

Comentarii Facebook