Zilele Culturale Maghiare 2021. Zilele Culturale Maghiare revin la Cluj în luna august


Zilele Culturale Maghiare revin la Cluj-Napoca, cu ediția a XII-a, în mai multe locații din Cluj, pentru a compensa anul anterior, care a fost ceva mai restrâns din pricina pandemiei de COVID-19.

Organizatorii anunță mai multe surprize în acest an, asemănătoare cu cele din 2019. Astfel, Zilele Culturale Maghiare vor avea loc în perioada 17-22 august.

Ediția de anul trecut, în forma ei restrânsă, a pus punct unei decade din viața festivalului și ne-a prilejuit, într-un fel, un moment de respiro. Cu ediția de acum, a XII-a, începem un nou ciclu, actualizat și adaptat cu curaj situației recente. Ne-am propus anul acesta să organizăm un festival apropiat ca spirit de manifestarea din 2019, chiar dacă numărul programelor nu va fi la fel de mare. Mesajul sub care va avea loc această ediție are o rezonanță ludică – , această sintagmă nefiind însă doar o expresie glumeață, ci un semn că am depășit momentul pandemic 2020 și ne apropiem optimiști de normalitate”, a declarat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare din acest an vor avea loc peste 200 de programe, organizatorii readucând în festival activități precum Târgul meșteșugăresc și Crosul Donaton, dar și Strada Vinului. De asemenea, evenimentul se va extinde, fiind organizat în mai multe locații din oraș, inclusiv strada Mihail Kogălniceanu, Piața Unirii și Palatului Bánffy/ Muzeul de Artă.


Comentarii Facebook