Muzicieni de renume din Cluj au oferit cursuri gratuite de muzică unor tineri talentați, dar fără posibilități - FOTO


19 tineri artişti au beneficiat gratuit de cursurile de măiestrie susținute de artiști de renume la Cluj-Napoca, pe durata a 8 săptămâni, în perioada  august - noiembrie proiectul ”Prin Muzica spre Altii”.

Cei care au predat cursuri au fost Valentin Șerban - câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu - ediția 2020/21, Octavian Lup - unul dintre cei mai talentați violonceliști ai generație sale, prof. dr. la Academia de Muzica ”Gh. Dima” Cluj-Napoca, instrumentist la Opera Națională Română București și Mihai Diaconescu, pianist și prof. drd la Academia de Muzică ”Gh. Dima” Cluj-Napoca.

Au fost aleși copii talentați din centrele familiale / case de tip familial / asociații / fundații . S-a atins acest obiectiv prin alegerea unui grup țintă reprezentat de copii defavorizați din diferite centre din Cluj (Fundația Pas cu Pas, Asociația S.O.S, Asociația Charis Academy), astfel că au fost implicați un număr de peste 75 beneficiari direcți la Atelierele muzicale.

Prin Atelierele Muzicale desfășurate timp de 8 săptămâni cu profesorii Armonix (Călin Lup - percutie, Antonio Josan - chitara, Magda Costescu - pian) în aceste organizații s-a realizat inițierea copiilor în a cânta la un instrument muzical, de a face parte dintr-un grup muzical și implicarea participanților într-un eveniment public. Aceste activități conducând la creșterea șanselor de integrare în diverse medii sociale sau funcționale, prin dezvoltarea abilităților care să îi ajute să își creeze relații în comunitate, cu oamenii din jurul lor”, precizează cei de la Asociația Armonix.

Comentarii Facebook