Joi 23 Septembrie

Mesajul actorilor de la Teatrul din Turda, închis din cauza pandemiei: Aveți credință, iar când totul va trece ne vom revedea - FOTO


Închiderea teatrelor datorită măsurilor date de către autorități odată cu debutul pandemiei de COVID-19 a schimbat modul în care actorii își desfășoară activitatea și i-a obligat să se reinventeze și să găsească noi modalități de a ajunge la public. Despre provocările prin care au trecut actorii Teatrului Național Aureliu Manea, precum și despre planurile de viitor, dorințele și aspirațiile acestora, vom vorbi într-o serie de interviuri publicate pe parcursul următoarelor săptămâni.

Ce altă artă vă inspiră în meseria de actor, pe lângă teatru?

Călin Mihail Roajdă: Muzica mă inspiră, atât vocal cât și instrumentele muzicale (chitara spre exemplu) nu doar că mă inspiră, dar dă o culoare vieții.

Cornel Miron: Dansul și muzica. 

Doina Șoproni: Artele care mă inspiră, în afară de teatru, sunt dansul și muzica.

Dacă ar fi să numiți un spectacol pe care publicul turdean nu ar trebui să îl rateze în stagiunea actuală, care ar fi acesta și de ce?

Călin Mihail Roajdă: Din punctul meu de vedere niciun spectacol nu ar trebui ratat, dar dacă ar fi să numesc unul aș spune „O noapte furtunoasă”. Este un spectacol nou și cu siguranță publicul ar dori să îl vadă, mai ales pentru că este comedie iar distribuția este pe măsură.

Cornel Miron: "O noapte furtunoasă", pentru că e o comedie clasică adaptată cu cântece pe care și părinții noștri le fredonau. Romanțe și cântece de dragoste pe care le-au cântat interpreți români celebri. 

Doina Șoproni: Spectacolul recomandat este "Omul care a văzut moartea".

Ce mesaj doriți să transmiteți publicului din Turda?

Călin Mihail Roajdă: Aș dori să mulțumesc turdenilor pentru că ne-au susținut și ne susțin întotdeauna, pentru că vin de fiecare dată să se bucure alături de noi și as dori să îi rog să fie precauți și să mai aibă puțină răbdare, pentru că ne vom reîntâlni curând și vom scăpa de acest virus.

Cornel Miron: Oricât de lungă ar fi așteptarea, va merita, pentru că ne-am pregătit așa cum se cuvine să vă primim din nou în sala de teatru. 

Doina Șoproni: Dragii mei turdeni, aveți credință, iar când totul va trece ne vom revedea. Unde? La teatru! Aveți grijă de voi!

Indiferent de situația locală actuală, rămânem optimiști și continuăm să creăm și să muncim pentru această artă care ne bucură sufletele în fiecare zi.  Să ne revedem cu bine!

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook