Deschiderea evenimentelor cu public la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca


Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca are bucuria să anunțe redeschiderea evenimentelor cu accesul publicului în sală, cu respectarea normelor de siguranță sanitară impuse de autorități în scenariul verde (cu o incidență sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), acestea însemnând purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise, spațiu între scaunele din sală, punerea la dispoziție a substanțelor și soluțiilor dezinfectante.

Transmitem tinerilor, studenților, colaboratorilor, artiștilor și tuturor clujenilor să ni se alăture, cu prilejul relaxării restricțiilor din perioada de pandemie și a permiterii accesului publicului în sălile de spectacol și le adresăm invitația de a lua parte la primele evenimente organizate de Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, după o lungă perioadă în care am stat departe unii de alții și am urmărit evenimentele în mediul online. A venit vremea mult așteptată, de a ne bucura împreună de evenimentele cultural-artistice și a simți emoția din sala de spectacole, de a aplauda împreună și a savura actul artistic într-o manieră directă, față în față cu artiștii. Vă așteptăm cu drag!”, spune Flavius Lucian Milășan, Director Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”

Două evenimente organizate în regim propriu vor redeschide cât de curând, ușile sălilor destinate evenimentelor cu public, la Casa de Cultură a Studenților:

Premieră spectacol de teatru DAWN WAY, de Oleg Bogaev 
DAWN WAY este un spectacol eveniment desfășurat în premieră, la care au contribuit 8 trupe studențești de teatru din mai multe orașe din țară, Sibiu, Ploiești, Timișoara, București, Iași, Brașov, Craiova și Cluj-Napoca. Spectacolul va fi difuzat Duminică, 23 mai 2021, de la ora 19.00 și va consta într-o proiecție video, în sala Studio Imago, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. Durata: 1 oră 30 de minute, fără pauză.
Mădălin Balint și Maria Rădulescu, tinerii actori ai trupei Teatrul Liber Imago – CCS Cluj-Napoca, interpretează în acest spectacol scena 1 – Amantul și amanta și scena 6 – Soțul și soția. 

Acest proiect a însemnat o provocare pentru noi, venită după un an întreg de pauză, a fost așa... ca o cheie nouă dată unei Dacii vechi! Ne-am bucurat foarte mult de această oportunitate venită”, a mărturisit Mădălin Balint. 

Conferință Extraordinară „IN MEMORIAM OLDTIMER DIXIELAND BAND”

Marți, 25 mai 2021, începând cu ora 18.30, în Sala Europa, de la etajul al III-lea, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” (Piața Lucian Blaga nr 1-3) va avea loc evenimentul „IN MEMORIAM OLDTIMER DIXIELAND BAND”, conferință extraordinară dedicată acestei formații de jazz excepționale, care a făcut istorie!

Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Studențească ECO JAZZ NAPOCENSIS, în colaborare cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” & Opțional Jazz vă invită la Seara dedicată iubitorilor muzicii de jazz, care se vor bucura de frumoasele momente muzicale pregătite de orchestra OPȚIONAL JAZZ BAND. 

Prezintă Dl. Mihai Pocișanu, care a coordonat trupa Oldtimer Dixiland Band și Dl. Profesor Ștefan Vannai.

Intrarea la ambele evenimente este liberă. 

„Conferința Extraordinară IN MEMORIAM OLDTIMER DIXIELAND BAND” este un eveniment organizat în regim propriu de către instituția Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, conform Calendarului de Acțiuni pe anul în curs, aprobat de Ministerului Tineretului și Sportului. 

Afis Conferinta extraordinara IN MEMORIAM OLDTIMER DIXIELAND BAND CCS Cluj-Napoca.jpg

Spectacolul Dawn Way s-a ivit spontan, la inițiativa doamnei Mirela Dișa – Casa de Cultură a Studenților Craiova:

Ideea acestui proiect a pornit de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, care a forțat instituțiile de cultură să găsească soluții pentru a realiza actul artistic în condiții speciale, fără a avea la dispoziție resursele obișnuite. Totodată acest proiect reprezintă o ocazie unică de colaborare între instituții și oferă posibilitatea de a crea o comunitate culturală studențească”, se arată într-un comunicat de presă CCS Craiova. 

Afis spectacol DAWN WAY Proiect CCS Cluj-Napoca.jpg

Ne bucurăm pentru această inițiativă, prin care Teatrul a prins din nou viață, aducând o reală bucurie tinerilor actori care au jucat după o lungă perioadă de pauză. Detalii ale ambelor evenimente sunt disponibile și pe pagina de Facebook a instituției, Casa de Cultură a Studenților Oficial, secțiunea Evenimente. 


Comentarii Facebook