Duminica 28 Aprilie

”Oraș ardelean pentru ardeleni! Ce-am fost și ce-am ajuns!” - Fotografia veche care i-a făcut pe clujeni să viseze - FOTO


Ziua Recoltei se sărbătorea la Cluj cu strictețe încă de demult. Oamenii adunau produsele de pe câmpuri și apoi se bucurau să facă comerț cu alții. 

În anii 70 - 80, Ziua Recoltei se sărbătorea în 10 octombrie. O fotografie realizată în Piața Cipariu în acei ani prezintă cât de îmbelșugate erau tarabele. 

Clujenii au devenit nostalgici la vederea acestei fotografii.

10 octombrie Ziua Recoltei. Atunci nu se știa de produse alimentare din afară... de Paște se sacrificau miei în piața nu există protectia animalelor”.

Ceea ce se vede un foto era între anii 1970-80. Atunci se găseau de toate, mai puțin nu ne lăsau în vizite în străinătate”.

La Poduț, (știu mulți, denumirea), De acolo își făceau cumpărăturile toți cei ce făceau naveta înspre Turda, Feleacu, Vâlcele, Rediu, Tureni, Saradis, Comitig, Sanmartin, toți luau cursa de vizavi de piață!”.

Produse de calitate, prețuri normale, oameni educați și cu bun simț, oraș ardelean pentru ardeleni! Ce-am fost și ce-am ajuns. Puteai să te plimbi pe oriunde, la orice oră, se vorbea românește și ungurește fără nicio problemă, armonie, înțelegere, cultură și respect! Păcat ca au apus acele vremuri”.

Comentarii Facebook