Moca Bar, locul de întâlnire al îndrăgostiților din Cluj, care megeau la film la ”Republica” - FOTO


Înainte de Revoluție, Cafeneaua Moca strălucea la fel de mult ca și celebrele Croco sau Arizona. Aflată în proximitatea Cinematografului Republica (n.red. astăzi Cinema Florin Piersic), această cofetărie era un punct de întâlnire preferat al tinerilor care se adunau pentru a viziona filme.

Zeci de mii de clujeni păstrează amintiri dragi legate de acest loc emblematic. Practic, cei care acum au 45 de ani ar fi trebuit să treacă măcar o dată pragul acestei locații remarcabile.

În acele vremuri, filmele erau programate în două serii, iar biletele se puteau achiziționa cu 12 lei. O pauză era făcută pentru ca publicul să se relaxeze, după care se revenea în sala de cinema pentru continuarea proiecției. La finalul filmului, mulțimea se îndrepta către cofetăria din apropiere, transformând astfel experiența cinematografică într-o zi de neuitat. Astfel de momente de plăcere și evadare din cotidian se regăseau în acele vremuri doar la mall-uri.

”Chiar dacă am stat la coada la bilete era frumos. Luam cu noi niște pufuleți, eugenia, iar după mâncam o prajitură și un suc la Moca Bar. Sunt amintiri frumoase, din păcate acum tinerii, copiii, nu mai au experiențe asemănătoare”.

”Câte filme frumoase am văzut în tinerețe la cinematograful ”Republica”, cu statul la rând la bilete ore întregi”.

”Parcă nici n-a fost! Cei ce am trăit în acei ani ne amintim cu drag de acest reper al Clujului de altădată!”

”Am mâncat prima prăjitură la cofetăria Moca înainte de a merge la filmul Cidul, care rula lângă”.

Comentarii Facebook