Imagine de când s-a făcut cartierul Gheorgheni: Poate vede Boc&co ce înseamnă Clujul verde! - FOTO


Cartierul Gheorgheni este cel mai frumos din oraș, la fel cum putea fi și cartierul Bună Ziua, care a fost construit de la zero sub mandatul primarului Emil Boc.

Poate vede Boc & co poza asta și înțelege ce ar trebui sa însemne Clujul verde!!!!! Nu parcuri betonate, nu piste de biciclete vopsite cu verde!!!!”, a comentat un clujean.

Cartierul Gheorgheni a fost proiectat cu spații verzi largi și este și astăzi o încântare pentru toată lumea.

Prin comparație, cartierele Mărăști și Mănăștur au fost construite fără cap, într-o dorință de a ocupa cât mai mult spațiu și fără a se gândi deloc la interesul colectiv. Aceeași rețetă este aplicată de 25 de ani, de când a început febra construcțiilor de blocuri în Cluj-Napoca. Municipalitatea invocă nevoia de spații verzi, dar toate blocurile noi sunt făcute fără un petic de iarbă.

Exemplul cel mai bun este cartierul Bună Ziua, construit de la zero după anii 2000. Acolo se putea face sistematizare, parcuri, scoli și grădinițe, dar, în schimb, s-au construit blocuri îngrămădite, fără viziune. Primăria Cluj-Napoca face acum exproprieri pentru a realiza un parc și caută terenuri pentru o școală.

325814982_840328027274590_7904248222158273896_n.jpg

Comentarii Facebook