Cum arătau străzile Izlazului și Primăverii, înainte de 1989, fără McDonald's: ”Amintiri cenușii, dar totuși faine!” - FOTO


O fotografie veche prezintă cum arătau străzile Izlazului și Primăverii, în anii 80. Cinematograful Dacia se vede din stradă, nefiind edificat încă blocul ”zid”, construit ulterior. 

Zona Minerva și cinematograful… Ce noroaie erau acolo când ploua mai tare și ajungea zloata până în stradă acoperind trotuarul, iar toate ”aleile” acelea peste câmpul de noroi erau de ”vis”. Se mai vede și pârâul pt cei care erau pe atunci în zona. Poza este de dinainte de 89 făcută din blocul de peste drum de Union de la unul din etajele superioare”, a comentat un clujean care a trăit acele vremuri.

Exact cum descrieți. Amintiri cenușii, dar totuși faine”, a mai spus cineva.

În anii 80, autoritățile comuniste au ordonat construirea unui bloc uriaș, care pornește de la magazinul BIG și merge spre strada Primăverii, străjuind strada Izlazului. Cinematograful a fost acoperit, iar accesul la el se face acum prin niște ganguri. 

Desigur, o dată cu aceste lucrări a fost rezolvată și problema aluviunilor, fiind amenajată și o canalizare care să preia apa de ploaie.

Acum, în partea dreaptă sus a fotografiei  a apărut parkingul Primăriei, iar mai sus este restaurantul McDonalds, preferat al tinerilor. 

356409433_227082246818475_957210503316917708_n.jpg

Comentarii Facebook