Ați mai cumpăra asa ceva, dacă ar reveni gheretele de demult în Cluj-Napoca: ”Trecute vremuri!! Prezentu-i compromis definitiv!” - FOTO


Cofetarii vechi ai Clujului, din anii 60 - 80 puteau fi văzuți zilnic în anumite puncte din oraș cu gheretele lor de unde vindeau dulciuri și înghețată. Foarte mulți sunt nostalgici când văd aceste fotografii, dar întrebarea este ”Oare ar cumpăra lumea azi așa ceva sau vorbim numai despre nostalgie?”.

Trecute vremuri!! Prezentu'i compromis definitiv!”, a comentat un clujean fotografia cu cofetarul de demult. ”Doamne de ar mai veni vremurile alea lnapoi poate Maicuța Domului ar lndrepta multe suflete”, a mai scris cineva, semn că astfel de gherete ar fi apreciate în Cluj.

Clujul a avut cofetari faimoși care adunau lumea ca la bâlci, atunci când își vindeau produsele. 

Daut Ismail stătea pe pe str. Pata (acum str. Titulescu), iar Bilal Zaim (turc) pe strada Paris.

Au fost doi cofetari musulmani vestiți în Cluj: Daut Ismail pe str. Pata (acum str. Titulescu) și Bilal Zaim (turc) pe str. Paris. Amândoi făceau înghețate excepționale, îi cunoșteam pe amândoi. Daut Ismail mă vizita în farmacia din Mănăștur când avea nevoie de ceva, aducea câte o cutie de rahat care se topea în gură. L-am întrebat de ce nu împarte secretul lui de cofetar la fabrică, mi-a răspuns că ar fi inutil, deoarece ingredientele se fură din fabrică”, a relatat un clujean care l-a cunoscut pe Daut Ismail.

Mergeam pe jos de la liceu (între anii '71-'76 L.I. Energetic), după înghețată, halviță și alte dulciuri, erau cele mai bune din Cluj,...iar în preajma sărbătorilor era "coadă" la poarta lui…”, a mai scris cineva.

Fotografia de mai jos expune exact cum arăta ghereta pe roți, din care se servea înghețată. Așa ceva se mai poate vedea numai în Turcia, unde comercianți ambulanți de înghețată sunt la tot pasul. 

430260322_961816935458501_4663400131438413920_n.jpg

Comentarii Facebook