Miercuri 24 Aprilie

Președintele ”U” Cluj reacționează la banner-ul jignitor la adresa lui Walter: ”Este socant!”


Noul președinte al Universității Cluj, Vlad Munteanu, a realizat o scrisoare deschisă pe care a adresat-o suporterilor echipei, după ce aceștia au afișat un banner cu mesaj jignitor la adresa lui Florian Walter.

Munteanu spune că este un gest șocand, pe care însă nu îl poate blama.

Dragii mei suporteri,

Am ales aceasta scrisoare deschisa in locul unui comunicat de presa sobru pentru ca eu cred ca relatia de comunicare dintre noi trebuie sa fie una noua, cu totul speciala.

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru modul in care ati incurajat echipa si la meciul cu Otelul. Din nou ati aratat ca sunteti cei mai fideli si inflacarati suporteri ai unei echipe romanesti. Dragostea voastra pentru “U” este deplina! Este un sentiment pe care, va spun sincer, nu l-am mai intalnit la nicio alta echipa. Nici in Romania, nici in Germania!

Victoria cu Otelul ar fi trebuit sa fie una care sa ne aduca o bucurie comuna. Ea a fost insa umbrita de un gest care nu are de-a face cu civilizatia sportului, cu tot ce inseamna “U”! Bannerul afisat de cativa suporteri la adresa finantatorului Florian Walter reprezinta un gest foarte urat, pe care nu am cum sa nu-l condamn.

Din primele zile ale mandatului meu la Cluj am precizat clar ca noul proiect se va baza pe spiritul care a facut din “U” , de-a lungul celor 95 de ani de existanta, cea mai iubita echipa din Transilvania. Va asigur ca in cei aproape 100 de ani niciodata nu a existat un asemenea mesaj ca bannerul de la meciul cu Otelul! “U” s-a impus prin fair-play, prin bun simt, prin civilizatie!

Este socant, este regretabil ceea ce s-a intamplat cu bannerul respectiv! Si asta mai ales pentru ca revenirea lui Florian Walter langa “U” a insemnat un reviriment in care putini mai credeau. Siguranta financiara adusa de finantator a fost elementul care le-a permis jucatorilor sa realizeze aproape imposibilul: 4 victorii din 6 meciuri consecutive! Datorita lui Florian Walter, “U” are linistea necesara pentru un proiect cu care, va asigur, nu numai ca se va salva de la retrogradare, dar va redeveni una din formatiile de forta din fotbalul romanesc!

Multi mi-au spus sa nu va reprosez bannerul pentru ca ”o sa iti pui galeria in cap!”, am incheiat citatul. Imi asum acest risc! Atat timp cat voi fi conducator la U, voi semnala de fiecare data gesturile si mesajele care ies din sfera civilizatiei, care pateaza spiritul lui U!

Inchei multumindu-va inca o data pentru devotamentul vostru fata de echipa! Va asigur, de asemenea, de respectul si de consideratia pe care le am pentru voi. Si sper ca impreuna sa eliminam toate gesturile care pateaza spirtul lui “U”!”, a scris Vlad Munteanu.

 

Suporterii U Cluj i-au transmis un mesaj INUMAN lui Walter. Ce au scris pe un banner

Comentarii Facebook