Modificarea Romexpo în ”polivalentă” e mai scumpă decât Sala Polivalentă de la Cluj, făcută de la zero

 

Transformarea Pavilionului A din cadrul Romexpo în sală polivalentă va fi mai scumpă decât ridicarea de la zero a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

 

Primăria din București a stabilit un cost de 30 de milioane de euro pentru lucrările de la Romexpo, în timp ce construirea Sălii Polivalente de la Cluj a costat 15 milioane de euro, investiția fiind făcută de la zero, anunță Digi 24.

 

Primul proiect comun al Primăriei Generale a Capitalei, al Primăriei Sectorului 1 şi al Camerei de Comerţ şi Industrie a României va fi amenajarea pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală, vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca infrastructură într-o sală polivalentă pentru a fi acreditată la nivel european. După acest proiect, vor mai fi şi altele. Întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic”, a declarat Gabriela Firea.

 

La București, și primarul Sorin Oprescu a promis o sală polivalentă de 12.000 de locuri, la un preț de 60 de milioane de euro, dar de 4 ani nu s-a făcut nimic. 

 

În schimb, la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, inaugurată în octombrie 2014, costul a fost de 70 de milioane de lei (circa 15 milioane de euro). Sala din Cluj are 7300 de locuri și va fi extinsă la 10.000 de locuri, pentru FIBA Eurobaschet 2017.

Comentarii Facebook