Voucherele RABLA sunt date la Cluj pe pile și relații. O clujeancă a simțit cum lucrează ”mafia”, când a vrut să predea o mașină

 

O clujeancă a experimentat pe propria piele cum funcționează ”mafia” voucherelor Rabla, în momentul în care a vrut să vadă dacă poate să își predea mașina spre casare.

 

Anca Chichișan a trecut vineri și sâmbătă pe la toate cele patru puncte de colectare a rablelor din Cluj-Napoca pentru a ”sonda” piața, dar și-a dat seama că numai cu ”pile” ar putea să își predea mașina.

 

Pe Cluj-Napoca s-au dat 40 vouchere la REMAT, câte 10 pe fiecare punct de colectare. Este unul lângă Cora, pe 1 Decembrie 1918, la SC Kaled & Samer Frați SRL, la care a fost soțul meu vineri, dar i s-a spus că nu se fac liste pentru că nu se știe câte tichete vor primi și ne-au recomandat să ne ducem luni dimineața și să stăm la coadă. Duminică, aflând că s-au dat câte 10 tichete pe fiecare punct de colectare a rablelor, ne-a dus să vedem care este situația prin diferitele locuri. La SC Kaled & Samer Frați SRL am reușit să sunăm, ne-am dus și am văzut că nu este nicio mașină în față, ceea ce ni s-a părut destul de suspect. Ei de fapt ce au făcut. La soacra mea i-au zis o chestie, mie alta. Soacrei mele i-au spus că ”Știți că domnul director a avut o cunoștință și nu mai sunt tichete”. Eu le-am spus că dacă luni dimineața nu au 10 tichete le fac denunț. Luni dimineața sun la APM (Agenția de Protecție a Mediului) și le fac denunț la ăștia. Mie mi-au spus că sunt liste de anul trecut și că au rămas oameni înscriși, urmând ca aceștia să fie preluați”, a relatat Anca. 

 

La punctele REMAT de pe Tăietura Turcului situația este aceeași. ”Ne-am dus la REMAT. Sunt 2 puncte de colectare pe Tăietura Turcului, unul înainte de barieră și altul după barieră, pe strada Tudor Vladimirescu. La primul punct de colectare era o coadă de 30 de mașini, în ideea în care ei au primit 10 vouchere pentru punctul respectiv de lucru. După barieră, la toată lumea s-a spus să nu se stea acolo pentru că acolo nu sunt tichete. Voucherele astea se dau pe punct de lucru și nu sunt transmisibile de la un punct de lucru la altul.

 

Acolo, sâmbătă dimineața nu era nicio mașină, duminică dimineața ne-am dus iarăși și ne-am lăsat mașina. Suntem a șaptea mașină la rând. Domnul director Ștef, parcă, ne-a spus că nu se poate să ajute pe nimeni, pentru că voucherele sunt foarte puține. M-am dus cu platforma cu mașina, iar portarul ne-a spus că nu este garantat că prindem voucher pentru că înăuntru mai avem 30 de mașini. Omul mi-a spus că una e a lui vărul, una a nașului domnului director. Fiecare cu câte o pilă. Nu înțeleg cum se poate face asta când sunt urmăriți”, a mai spus clujeanca.

 

Anca Chichișan și-a notat toate numerele de înmatriculare ale mașinile care sunt la coadă, pentru a fi sigură că nu se fac ”învârteli”

 

Situația nu este diferită nici la punctul de coletare a rablelor de pe Fealac, unde au fost invicate tot listele întocmite în 2012.

 

Voi verifica dacă este legal ca listele de anii trecuți să fie folosite. Era un taximetrist la coadă care mi-a spus că a dat un avan pentru cumpărarea unei mașini noi și acum aștepta tichetul rabla pentru a cumpăra mașina. Ei le dau la unii care nu sunt interesați de chestia asta, ci fac speculă”, a mai spus Anca.

Comentarii Facebook