Un elev din Cluj a copiat la simularea Bacalaureatului și a fost dat afară din examen

 

Un elev de la Liceul Tehnologic Gherla a copiat la simularea BAC -ului și a fost dat afară din examen. 

 

Elevul a copiat la simularea probei scrise de limba română a Bacalaureatului și nu va mai fi primit la celelalte probe.

 

ISJ Cluj a început simularea Bacalaureatului în condiţii de examen, cu camere video ca să fie obişnuiţi elevii, cu profesori supraveghetori. Subiectele au fost făcute la nivel judeţean, la fel şi corectarea. Singura diferenţă este că lucrările sunt corectate cu roşu, direct pe foaie, şi se întorc la şcoală pentru a fi analizate cu elevul şi părintele. Scopul este să se vadă unde a greşit elevul şi unde se poate corecta, nu nota obţinută. În aceste condiţii s-a găsit, luni, un elev de la Liceul Tehnologic Gherla care a copiat la proba scrisă de limba română, şi nu ştiu de ce. El a fost dat afară din examen, ca un semnal că trebuia să fie corect. Nu este justificată reacţia lui. Fiind condiţii de examen, nu va putea participa la celelalte probe de la simulare”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

 

Nota obținută nu are nicio relevanță, tocmai acest lucru i-a uimit și pe profesori în cazul elevului care a fost prins copiind.

 

Simularea de Bacalaureat are loc în perioada 3 - 6 decembrie. Examenul la limba și literatura română a avut loc în 3 decembrie, în 4 decembrie are loc cel la limba maternă, în 5 decembrie proba obligatorie a profilului, iar în 6 decembrie proba la alegere a profilului.

Comentarii Facebook