Un detinut a fost eliberat de la Penitenciarul Gherla din greseala cu un an inainte de terminarea pedepsei


Un detinut a "scapat" de pedeapsa cu un an mai devreme in urma unei hotarari emise de judecatori. Autoritatile si-au dat seama de greseala, dar detinutul s-a prezentat singur inapoi la puscarie.

Barbatul a fost eliberat dintr-o eroare intocmita in acte, pedeapsa a fost calculata gresit si termenul de eliberare a fost stabilit pentru februarie 2010 si nu februarie 2011, cum ar fi trebuit. Detinutul a stat in libertate cateva zile, dupa care s-a intors de buna voie la puscarie.

Directorul Penitenciarului din Gherla, Vasile Pop, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "in 22 martie avea termen de judecata si probabil si-a data seama ca a fost descoperit si a considerat ca este mai bine sa vina din proprie initiativa pentru ca avea sanse sa fie eliberat conditionat. Probabil si-a dat seama ca este vorba de o eroare materiala cand a fost pus in libertate si inainte de infatisarea de la finele lunii martie si-a dat seama ca a fost depistat".

 

Anca Mihaela Ion, purtator de cuvant la Judecatoria Gherla. a tinut sa il contrazica pe directorul Penitenciarului si a declarat ca "instanta din oficiu si-a dat seama ca s-a  produs o eroare de tehnoredactare. Detinutul nu s-a prezentat de buna voie la Penitenciarul Gherla, ci a fost citat de judecator, care l-a instiintat ca trebuie sa se intoarca sa isi continue pedeapsa".

 

Detinutul s-a prezentat la penitenciarul de la Gherla in data de 19 martie si a fost reincarcerat.

Barbatul a fost inchis in penitenciar in octombrie 2009 si a fost eliberat in februarie 2010. Detinutul a fost condamnat pentru ca a condus baut.

Administratia Nationala a Penitenciarelor s-a autosesizat si a declansat o ancheta in acest caz, iar conducerea Penitenciarului Gherla a ajuns in fata comisiei de disciplina.


Comentarii Facebook