Testul de depistare a gripei porcine se cumpara la Cluj din farmaciile Dona

In Cluj, testul pentru depistarea virului gripal AH1N1 poate fi cumparat din farmaciile Dona.


Mai exact exista doua farmacii :

-una pe str Aurel Vlaicu nr 1

-una pe b-dul Eroilor nr 20

 

Acest test , prin care se poate depista gripa porcina, nu este foarte ieftin, costa 49 de lei, dar va scuteste de un drum la spital sau la medic. Mai mult, daca aveti un copil mic nu mai trebuie sa il expuneti la alte boli purtandu-l prin spitale sau pe la medicul de familie, decat in cazul in care constatati ca a fost infestat cu Ah1N1.


Stiri de Cluj. ro va prezinta si modul in care se administreaza testul. Exista un tampon care se tine intr-o nara timp de un minut, dupa care se introduce intr-un tub cu o solutie speciala. Tamponul se freaca de peretii tubului pentru a amesteca solutia nazala cu substanta respectiva. 

 

In test, gasiti si o caseta, in care trebuie sa picurati amestecul pe care l-ati obtinut. Este nevoie de trei picaturi, dar dupa ce turnati o picatura trebuie sa asteptati pana cand e absorbita pentru a o turna si pe urmatoarea. Este foarte important sa faceti testul la temperatura camerei (15-30 grade max). Rezultatul testului il cititi dupa 10 minute.

 

Daca apare o dunga rosie, in stanga, sunteti in regula, nu aveti gripa porcina, daca apar insa doua dungi, una in stanga si una in dreapta, atunci ati fost infestat cu Ah1N1 si trebuie sa mergeti urgent la medic.

 

Pentru a nu va confrunta cu o astfel de situatie, medicii va recomanda sa va vaccinati sau daca vreti un test cel mai sigur este testul de laborator. Cititi si articolul "Unde ne vaccinam in Cluj impotriva gripei porcine"

Comentarii Facebook