Scutul Negru cutremură Clujul. Poliția se face că nu vede scandalurile, iar interlopii bătuţi ameninţă că îşi fac singuri dreptate

 

În ultimele săptămâni, mai multe bătăi, în care au fost implicate echipele de intervenţie de la firma de pază Scutul Negru, au fost reclamate la Poliţie, fără să se întâmple nimic. 

 

De fiecare dată, reprezentanţi ai firmei de pază au contactat victimele şi au încercat să le convingă să nu depună plângere, deşi, de fiecare dată, acestea au suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale cuprinse între 5 şi 55 de zile. Agenţii de la Scutul Negru au acţionat de fiecare dată împotriva unor indivizi certaţi cu legea, dar modul de acţiune şi violenţa extremă la care au recurs, face ca acţiunile acestora să fie încadrate ca şi fapte penale antisociale, extrem de grave, ultraj contra bunelor moravuri şi vătămări corporale grave. 

 

Ştiri de Cluj îi cere Prefectului de Cluj, Gheorghe Vuşcan, ca şi garant al respectării legii în teritoriu, să intervină energic pe lângă IPJ Cluj, singura instituţie care mai poate să intervină pentru a calma tensiunea, care a atins cote maxime în lumea interlopă clujeană. În lipsa unor reacţii ferme a autorităţile, victimele vor să îşi facă singure dreptate, ameninţând deja cu acest lucru.

 

Departamentul de investigaţii de la Ştiri de Cluj vă prezintă, azi, cazul de la Aghireş, unde 20 de luptători de la Scutul Negru au intrat într-o discotecă şi au bătut pe cine au apucat, inclusiv pe un agentul de poliţie Ivănescu, de la Postul de Poliţie Aghireş. În faţa discotecii se afla un echipaj de poliţie, compus din doi agenţi de poliţie, care au preferat să privească în altă parte decât să intervină. Agentul Ivănescu se afla în timpul liber, dar nu a depus o plângere. 

 

Incidentul de la Aghireş a avut loc în data seara zilei de 13 iulie. Una dintre victime, M.L., care a avut curajul să depună plângere la Poliţia Aghireş a povestit cum a fost bătut, cu o violenţă extremă, de către un comando de la Scutul Negru. În urma bătăii pe care a încasat-o, M.L. a primit certificat medico legal pentru cinci zile. Tânărul a povestit că totul a pornit de la o altercaţie pe care ar fi avut-o, înainte cu două săptămâni, la discoteca din Aghireş. ”Când am mers din nou, ne-au zis că avem interdicţie. Am mers acasă, dar am revenit peste o săptămână. Când am mers a ieşit unul de la Scutul Negru şi a zis că avem interdicţie. Ne-a zis să stăm afară două minute, ca să vorbească cu patronul dacă ne lasă. Agentul de pază de la Scutul Negru a revenit şi ne-a zis să intrăm în discotecă, dar fără scandal şi fără probleme. Au vrut doar să ne prindă înăuntru. Am intrat şi totul a fost bine pentru o jumate de oră. Imediat s-au aprins luminile şi au intrat vreo 20 de băieţi, dotaţi cu bastoane şi mănuşi. Au intrat pe două rânduri şi au luat la bătaie pe cine au prins. Au venit pregătiţi de război şi nu au mai întrebat cine eşti, direct ne-au luat la pumni. Au dat în cine a apucat. Nu a contat, au dat în toată lumea. Au lovit în toţi băieţii prezenţi. În uşă erau trei luptători şi nu au lăsat pe nimeni să plece. După ce ne-au bătut, ne-au pus pe burtă, apoi ne-au zis că fac cu noi instrucţie ca la şcoală. Fiica patronului de la discoteca, Alexandra, trecea peste noi şi indica pe cine să bată şi zicea să ne mai dea. Apoi ne-au pus în fund şi ne-au întrebat ce căutăm în discotecă. Apoi ne-au mai bătut o tură. A durat vreo 30 de minute. S-a urcat peste mine şi cu bastonul telescopic a dat în mine până l-a durut mâna. M-a lovit până mi-a crăpat pielea pe spate”, spune tânărul.

 

 

Un alt tânăr care a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a mers la IML Cluj unde a primit îngrijiri medico-legale este M.B. Acesta a fost lovit la picior şi a fost transportat la UPU cu un cărucior. O altă victimă se numeşte Vasile M. ”M-au lovit în zona coastelor şi nu am mai putut respira. Am ajuns la UPU Cluj unde au refuzat să mă consulte şi mi-au spus că pentru o radiografie să mă adresez la o clinică privată”, povestește Vasile M. 

 

La prima intervenţie a comando -ului de la Scutul Negru a fost luat la palme şi la pumni inclusiv un poliţist, agentul Ivănescu, de la Postul de Poliţie Aghireş. De frică, poliţistul a evitat să îşi decline calitatatea de poliţist şi să intervină pentru a opri acţiunea de intimidare. ”După ce ne-au bătut, ne-au luat de mână şi ne-au dus la doi poliţişti care erau afară. Unul era agentul Matiş şi al doilea ştiu că i se spune Costică şi ne-au zis că ne predau lor. Dar degeaba. Am sunat la 112 de mai multe ori dar tot degeaba”, mai spune victima M.L. Victimele mai susţin că de la 112 li s-a spus că de incident se ocupă poliţiştii din Aghireş, în timp ce aceştia raportau la Cluj că situaţia este sub control.

 

Cei doi tineri, care au primit certificate medico-legale, susţin că au fost contactaţi de către celebrul luptător de K1, Răzvan Benche, angajat la Scutul Negru. ”La UPU a venit şi Benche şi ne-a întrebat că vrem să dăm la Gardă, tot incidentul. Nu a venit cu ameninţări. Ne-a întrebat ce am căutat acolo la discotecă, nu ne-a spus să ne retragem plângerea, dar poate asta a vrut. Când am ajuns la UPU, imediat a venit şi Benche. Pur şi simplu a venit cu maşina şi a venit la mine şi a zis că poate vreau să vorbesc cu el. A zis că e Benche şi ne-a zis că bine au făcut colegii lui că ne-au bătut", mai susţine M.L.

 

Inspectorul de poliţie Alexandru Balint, şeful Poliţiei Aghireş, a confirmat faptul că a fost deschis un dosar penal pe numele a trei angajaţi de la Scutul Negru, care sunt acuzaţi de loviri şi alte violenţe.

 

 

Foto: Discoteca din Aghireșu

Comentarii Facebook