Scandal la Ginecologie 1. O femeie de 30 de ani a murit la scurt timp de la naştere. Un medic este acuzat de familie

 

O femeie în vârstă de 30 de ani a murit în cursul săptămânii la Clinica de Ginecologie 1 din Cluj Napoca. 

 

Potrivit unor surse judiciare, C.M., în vârstă de 30 de ani, a născut în cursul nopţii de marţi spre miercuri o fetiţă frumoasă. Sarcina şi naşterea au fost monitorizate de medicul ginecolog Gheorghe Cruciat.

 

Familia femeii suţine că după naştere, la foarte scurt timp, medicii au început să se agite. "Nu vreau să supăr pe nimeni. Soţia mea a născut, a luat copilul în braţe, a dat nume copilului, după care brusc medicii au început să agite. După o perioadă scurtă de timp, soţia mea a decedat", povesteşte Alin, soţul femeii care a decedat.

 

Familia a depus plângere penală împotriva medicului Cruciat. Alin susţine că este nemulţumit de faptul că a primit trei răspunsuri diferite de la autorităţi. "Cei de la Poliţiene zic una, cei de la Medicină Legală alta, iar cei de la spital altceva. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar vreau să ştiu ce anume s-a întâmplat cu soţia mea", mai spune Alin.

 

Tatăl femeii care a decedat susţine, la rândul lui, că medicul care a supravegheat sarcina s-a "pierdut". "Fetiţa mea a născut normal, dimineaţa la ora 2.15 minute. Era noaptea de marţi spre miercuri. Medicul a aşteptat vreme de 20 de minute ca să se elimine natural placenta, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Atunci, a încercat să o scoată pe cale naturală. Cu mâna. S-a produs o hemoragie puternică şi atunci am înţeles că medicul s-a pierdut cu firea", spune şi Ioan, tatăl femeii care a decedat. 

 

În mai puţin de cinci ore de la momentul naşterii, C.M. a decedat fără ca medicii să mai poate face ceva. "Am ajuns la spital pe la ora patru. Am văzut-o pe fiica mea la terapie intensivă intubată. Avea o culoare galbenă şi a decedat în jurul orei 7.15 dimineaţa. A doua zi medicul ne-a chemat la clinică şi ne-a spus că a făcut tot ce a putut. Dar trebuia să îi facă cezariană", mai spune Ioan M.

 

Trupul neînsufleţit al tinerei de 30 de ani a fost transportat la Instititul de Medicină Legală Cluj, unde medicii legişti au stabilit că aceasta a decedat în urma unei embolii amniotice. 

 

Marii specialişti ai lumii în ginecologie susţin că această boală apare foarte rar şi este foarte gravă. "Embolia cu lichid amniotic este o complicaţie rară, dar foarte gravă şi deseori fatală a naşterii, a cărei cauză încă nu este cunoscută", scrie profesorul Michael Kramer de la Facultatea de Medicină din Montreal, Canada.

 

Specialiştii canadieni susţin că riscul emboliei amniotice se dublează atunci când travaliul este indus medicamentos.

 

Ceea ce nu este foarte clar în acest caz este un amănunt care se pare că a scăpat medicilor care au efectuat autopsia. Lângă cadavrul femeii, a fost adus şi uterul acesteia. Întrebarea care se impune este: dacă femeia a decedat în urma unei embolii amniotice, adică lichidul amniotic a pătruns în sistemul circulator sanguin şi a blocat plămânii, ce căuta uterul acesteai lângă cadavru? În acest caz a existat o operaţie fără ca să se ştie pentru moment în ce a constat.

 

Doctorul Gheorghe Cruciat nu a putut fi contactat dar îi aşteptăm în continuare punctul de vedere. 

Comentarii Facebook