Revoluționarii din Cluj se ceartă din cauza ”falșilor revoluționari”. O parte REFUZĂ diplomele acordate de Consiliul Județean Cluj

 

Trei asociații de revoluționari vor refuza să primescă diplome comemorative acordate de Consiliul Județean Cluj, la 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

 

Președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj, Aurel Coltor, a declarat că aceste diplome vor fi acordate și falșilor revoluționari. ”CJ Cluj va da o plachetă pentru fiecare din cele șase asociații de revoluționari din județ și diplome comemorative la toți revoluționarii din județ, printre care se numără și impostori, luptători care posedă certificate de revoluționar obținute prin mărturii false, or noi nu suntem de acord cu așa ceva, să primească toți astfel de diplome. Trei asociații de revoluționari din Cluj-Napoca - Asociația pentru Adevărul Revoluției Cluj, Asociația de Caritate – Revoluția Română din Decembrie ‘89 și Asociația 21 Decembrie 1989 refuzăm să primim placheta și diplomele de la CJ Cluj. Cei de la CJ Cluj nu au înțeles semnificația comemorării Revoluției din Decembrie 1989 și acceptă acordarea diplomelor pe criteriul posesiei certificatului de revoluționar”, a spus Aurel Coltor.

 

CJ Cluj a pregătit 400 de diplome, dar dintre aceștia 100 nici nu au participat la Revoluția din 1989.

 

Legea prevede acordarea de certificate de revoluționar pentru implicarea în victoria Revoluției în perioada 16 – 25 Decembrie 1989, dar se referă la toate orașele, or în Cluj-Napoca a fost Revoluție doar în 21 – 22 Decembrie, dar unii se prevalează de aceste prevederi. Și au primit certificate pentru că au ieșit la Cluj în Revoluție în 24 sau 25 Decembrie, când nu mai era nimic”, a adăugat Aurel Coltor.

 

Alte trei asociații din județul Cluj - Asociația Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989 Cluj, Asociația 22 Decembrie 1989 Cluj și Asociația Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda, vor accepta placheta diplomele de la CJ Cluj.

 

Vicepreședintele CJ cu atribuții de președinte al CJ Cluj, Vakar Istvan, a spus că cei care au acte doveditoare sunt revoluționari.

 

Domnul Coltor a semnat odată că primește, apoi că nu mai primește. Am acte semnate și stampilate. Eu nu pot lua decizii împotriva unor persoane care au acte doveditoare. Cei care sunt falși să fie dovediți pe față și nu săpați pe la spate. Toate asociațiile vor fi invitate, mai democratic decât atât nu văd cum aș putea decide. Diplomele sunt semnate de mine și de prefectul județului Cluj și vor fi înmânate săptămâna viitoare, în cadrul unei ceremonii, în baza tabelelor predate de asociații. Se vor înmâna diplomele în bloc, odată cu plachetele către liderii de asociații care, la rândul lor, le vor înmâna membrilor”, a spus Vakar.

 

Asociația condusă de Aurel Coltor are 150 de membri și reunește răniții și urmașii celor decedați în decembrie 1989, fiind cea mai mare dintre cele 6 existente în Cluj.

Comentarii Facebook