Reporterul clujean Mihai Miclăuș a primit daune morale de 100.000 de euro

 

Mihai Miclăuș, reporter la Radio Cluj, a obținut în instanță daune morale record, în valoare de 100.000 de euro, pentru hărțuirile la care a fost supus de conducere.

 

Curtea de Apel Cluj admite apelul declarat de reclamantul Mihai Miclăuş împotriva sentinţei civile din mai 2016 a Tribunalului Cluj şi anulează decizia de sancţionare din februarie 2015 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 100.000 euro (în echivalent în lei) reprezentând daune morale. Respinge apelul declarat de pârâtele SRR Cluj şi SRR împotriva aceleiaşi sentinţe şi respectiv împotriva încheierii civile din iulie 2015 pronunţată în acelaşi dosar. Decizia este definitivă”, se arată în sentința emisă miercuri, 21 decembrie, de Curtea de Apel Cluj

 

Mihai Miclăuș a solicitat, din 2006, Societății Române de Radiodifuziune să scoată la concurs posturile de conducere și să nu mai numească ”pe pile” oamenii în aceste funcții. De fiecare dată când a trimis o petiție la București, Mihai Miclăuș a fost chemat în fața comisiilor disciplinare și a fost avertizat sau chiar sancționat.

 

Așa s-a ajuns că Mihai Miclăuș, care realiza matinalul Radio Cluj și un talk show, nu a mai avut voie să apară pe post, pe motiv că nu are ”voce de radio”, deși lucrează la Radio Cluj din 1995. Avocatul reporterului a arătat că subiectele propuse erau desconsiderate, iar Miclăuș era trimis să ia interviuri oamenilor pe stradă, pe diverse subiecte, pentru a-l umili. Mihai Miclăuș nu era lăsat să participe la ședințele de redacție unde reporterii își prezentau subiectele la care lucrează.

 

Mihai Miclăuș a trimis petiții directorului Societății Române de Radiodifuziune pentru a constata modul în care este tratat de directorul Radio Cluj, Bogdan Roșca. Culmea, după aceste petiții, la evaluarea personalului a primit nota minimă la capitolul relații interpersonale, notându-se că ”a avut îndrăzneala să se adreseze cu petiții conducerii Societății Române de Radiodifuziune”.

 

Mihai Miclăuș a dat în judecată instituția la care lucrează pentru toate aceste șicanări, care au durat ani de zile, iar Curtea de Apel Cluj i-a admis plângerea și a dispus plata unor despăgubiri de 100.000 de euro.

 

Banii trebuie plătiți în termen de 3 luni, decizia fiind definitivă.

 

Comentarii Facebook