Image 1 of 4

Social

Proiectul de practică modernă de la USAMV a fost finalizat. Peste 750 de studenți au beneficiat de ”Agropractice”

  
USAMV a finalizat proiectul de practică profesională în domeniul agriculturii ”Agropractice”, desfășurat în perioada ianuarie 2012-decembrie 2013, în valoare de 500.000 de lei, ai cărui beneficiari au fost un număr de peste 750 de studenți.

Acest program reprezintă practic o investiție pentru viitorii specialiști în agricultură. Îndrăznesc să spun că este primul proiect de acest gen pilotat de USAMV Cluj-Napoca, proiect care înglobează un număr de peste 750 de studenți”, a declarat asistent managerul proiectului, prof. univ. dr. Sevastița Muste.

Obiectivul principal al acestui program a fost creșterea gradului de inserție pe piața muncii a absolvenților Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca prin imbunatatirea aptitudinilor si competentelor solicitate de mediul economic, dar a oferit și consilierea profesională a acestora și consiliere în legislația muncii.

A fost un proiect ambițios, ne-am propus să susținem 720 de studenți, obiectiv pe care l-am și depășit, într-un concept de practică modern. A fost un concept prin care am încercat să îi trecem pe studenți prin cât mai multe activități ca să-și formeze o idee despre ce înseamnă accesul pe piața muncii în condiții cât mai ușoare”, a declarat managerul tehnic de proiect, Teodora Raț.

Prin acest program, conducerea Universității a dorit creșterea calității stagiilor de practică, dar și a nivelului de atractivitate a studenților către aceste stagii, lucru pe care l-au reușit prin recompensarea studenților cu premii ce constau în burse, excursii în străinătate și concursuri cu premii în bani.

Este proiectul meu de suflet, pentru că s-a adresat studenților. Proiectul s-a putut plia foarte bine la toate cele 17 specializări din cadrul universității la nivel de licență. Am reușit să creștem atât calitatea calității stagiilor de practică, cât și nivelul de atractivitate a acestora, prin premierea studenților prin excursii în străinătate, prin concursuri și prin intermediul burselor”, a mai precizat prof. Muste.

Proiectul a ajutat și la promovarea si consolidarea parteneriatului dintre Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca si mediul economic, prin incheierea a 20 de acorduri de parteneriat cu entitati relevante in vederea derularii stagiilor de pregatire practica in cele mai bune conditii.

În fiecare cei doi ani de implementare a proiectului, în luna iulie, aproximativ 380 de studenți s-au deplasat la cei 21 de parteneri de practică, să-și desfășoare cele 90 sau 120 de ore practica. Studenții au fost împărțiți în grupe mici, de câte 15-20 de studenți. Acestora li s-a finanțat transportul, cazarea și masa pentru perioada în care și-au efectuat practica, în afară de subvenția pe care au primit-o la finalul proiectului”, a mai precizat Teodora Raț.

Programul și-a propus pregătirea studenților pentru contactul direct cu potențialii viitori angajați prin intermediul stagiilor de initiere la ferma mixta de la Cojocna, întalnirilor open-space, al ateliere de diseminare a bunelor practici și prin aplicatiile de studiu la parteneri din Uniunea Europeana.

coral1_1_1.jpg
11-12-2013, 14:35
15 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Social

963 vizualizări
21-5-2018, 15:40
Cluj: Șoferul care a blocat accesul echipajului de Ambulanță a fost AMENDAT» Vezi tot
629 vizualizări
21-5-2018, 14:37
Liste de așteptare la Spitalul Municipal Clujana. Programările se fac greu. Care sunt explicațiile» Vezi tot
612 vizualizări
21-5-2018, 16:57
Șofer nesimțit, penalizat de un clujean. I-a lăsat un leu în parbriz - FOTO» Vezi tot
451 vizualizări
21-5-2018, 13:03
Un artist ambulant din centrul Clujului acuză că e vânat de Poliția Locală: E cerșetorie ce faceți - VIDEO» Vezi tot
300 vizualizări
21-5-2018, 15:59
CLUJ: Bărbat arestat pentru violență în familia. Își bătea iubita și copilul de 11 luni al acesteia» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?