Polițist UMILIT și trimis la PSIHOLOG de un șef din Poliția Cluj, pentru că l-a oprit în TRAFIC. VIDEO cu infracțiunea semnalată

 

Agentul Sergiu Todea l-a oprit și sancționat pe comisarul-sef Cristian Pintea, prim-adjunctul sefului IPJ Cluj, care nu a acordat prioritate unui pieton angajat pe trecea de pietoni, pe Calea Mănăștur, ci a țâșnit cu BMW -ul Seria 5. 

 

Comisarul sef Cristian Pintea, prim-adjunctul IPJ Cluj, conducea cu viteza un autoturism BMW Seria 5 si nu a acordat prioritate clujenilor care treceau pe trecerea de pietoni fiind oprit in trafic de agentul Sergiu Todea.

 

Mergea pe banda a doua, cu viteza excesiva un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagra, al carui sofer nu a schitat nici macar un gest de franare pentru a observa daca pe trecerea de pietoni se afla cineva. Asta, in conditiile in care o autoutilitara era oprita pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton", a descris agentul Todea scena de la fata locului.

 

BMW - ul a fost urmarit de un echipaj de politie si ajuns din urma. "De ce sa opresc?", le-a spus comisarul Pintea agentilor. "Pentru ca ati incalcat o regula de circulatie", i-a spus Sergiu Todea.

 

Agentul Todea a mai povestit ca superiorul lui i-a raspuns nepoliticos si i-a aratat parbrizul BMW -ului, unde era o legitimatie de politist. "A continuat pe un ton nepoliticos sa afirme ca dansul nu a vazut niciun pieton. Este evident si logic ca nu a avut cum sa vada pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat sa-mi declare datele si m-am indreptat spre autoturism, sa-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a aratat pe geam o legitimatie de politist, dar fara sa-si decline gradul sau functia sau sa-si spuna numele", a spus agentul.

 

Comisarul sef Cristian Pintea este acuzat ca a facut presiuni si i-a sunat chiar si pe sefii IPJ Cluj pentru a scapa de amenda. 

 

"M-a intrebat daca stiu cine este dansul, moment in care si-a declinat calitatea de comisar sef Pintea Cristian, adjunctul sefului IPJ Cluj. I-am raspuns ca imi pare rau, dar nu il cunosc, dupa cum de altfel nici colegii meu nu il cunosteau", mai spune agentul Todea.

 

Un politist de la Politia Rutiera a fost chemat la locul incidentului si l-a scos basma curata pe Pintea, in timp ce agentul Todea a fost pus sa scrie rapoarte. Acesta a mai relatat un alt incident care s-a intamplat cateva zile mai tarziu, cand a fost trimis intr-o razie a Politiei Rutiere, la care a aparut si comisarul sef Pintea, care l-a apostrofat: "M-a intrebat, pe un ton apasat, daca il cunosc. Se referea la incidentul din trafic. I-am raspuns ca il cunosc, dupa care m-a intrebat ce-i cu atitudinea asta. Apoi a ridicat tonul la mine si mi-a spus ce atitudine am avut si cum imi permit sa-l iau la rost".

 

In cele din urma, agentul Todea a fost deferit unei comisii de disciplina, fiind acuzat ca a avut un comportament nepotrivit in societate, dar cererea de sanctionare nu a fost aprobata. 

 

In apararea agentului a sarit sindicatul, care i-a pus la dipozitie un avocat. 

 

Comisarul sef Cristian Pintea a declarat ca agentul Todea este cel care a facut scandal: "Pietonul nu era pe sensul meu de mers. Era pe celalalt sens de mers. Apoi m-au urmarit jumatate din oras. I-am spus cine sunt si apoi l-am intrebat de ce face tot acest circ. Agentul Todea mi-a reprosat ca am aceeasi atitudine cu a majoritatii soferilor pe care ii opreste. Nu mi-a placut acest lucru si, desi puteam sa ii fac raport si sa il san ctionez pentru ca sunt seful lui ierarhic, nu am facut acest lucru".

 

Intreg incidentul a fost filmat de camerele video de pe masina de politie, dar reprezentantii IPJ Cluj au ținut imaginile ”la secret”.

 

Știri de Cluj.ro a intrat în posesia acestor imagini care arată cum s-a întâmplat totul. BMW -ul lui Cristian Pintea circula pe banda a doua, iar pietonul era pe sensul său de mers. Pe banda 1 a oprit o dubă, pentru a permite trecerea pietonului, dar bolidul polițistului a trecut în viteză. Filmul a fost protejat de IPJ Cluj din rațiuni de anchetă, dar și de protecție ”a datelor cu caracter personal”.

 

Agentul Sergiu Todea nu a fost însă cruțat de șefii IPJ Cluj, care l-au sancționat disciplinar și chiar mai mult a fost investigat pentru că nu a anunțat că se însoară.

 

Politistul umilit de un sef din Politia Cluj este din nou verificat disciplinar pentru ca nu a anuntat ca se insoara

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Într-un drept la replică trimis de IPJ Cluj pe adresa redacției Știri de Cluj.ro, agentul Sergiu Todea este înfierat. Redăm mai jos dreptul la replică:

 

În cursul anului 2010 a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de acesta în cazul a două abateri disciplinare. Cu ocazia desfăşurării unei acţiuni poliţieneşti, s-a stabilit faptul că a manifestat un comportament neadecvat prin limbaj şi tonalitate faţă de un ofiţer superior. La terminarea cercetării prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de comportament necorespunzător în serviciu, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţiştului sau prestigiului instituţiei.

 

La terminarea celei de-a doua cercetări prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.Poliţistul, în timp ce conducea o autospecializată, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a pătruns într-o intersecţia semaforizată din Cluj-Napoca, pe culoarea roşie a semaforului electric,

intrând în coliziune cu un autobuz care circula regulamentar. În urma coliziunii a rezultat avarierea autospecialei, pagubele create fiind de 2.500 lei.

 

În ambele cercetări prealabile, şeful inspectoratului a dispus sancţionarea poliţistului cu mustrare scrisă, sancţiuni contestate de poliţist şi menţinute de inspectorul general al Poliţiei Române.

 

Poliţistul a solicitat Tribunalului Cluj anularea dispoziţiilor de sancţionare, dosarul fiind în curs de soluţionare.

 

În cursul lunii noiembrie 2011 a fost declanşată cea de-a treia cercetare prealabilă faţă de poliţist datorită faptului că acesta din urmă nu a informat structura de resurse umane a unităţii din care face parte despre dobândirea calităţii procesuale de învinuit sau inculpat, precum şi despre măsurile procesuale penale dispuse ori hotărârile penale pronunţate împotriva sa, acţionând contrar prevederilor articolului 42 lit.e din Legea 360/2003.

 

Menţionăm faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ în cazul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, persoana vătămată fiind soţia poliţistului”.

Comentarii Facebook