Polițist, prins în timp ce fura combustibil în Gara din Dej. Parchetul acționează cu precauție din cauza ”relațiilor”

 

O rețea de hoți de combustibil din Gara Dej a fost surprinsă în flagrant de anchetatori. Din rândul hoților face parte și un polițist.

 

Hoții au fost prinși în flagrant în noaptea de 27 spre 28 iulie, în staţia CFR Dej Triaj. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi poliţiştii de la DGA Cluj au intervenit, dar, când au aflat că din rețea fac parte nume din poliție cu ”relații”, s-au liniștit. 

 

Rețeaua este monitorizată de două luni, sustrăgându-se din vagoanele speciale ale Grup Feroviar Român şi ale CFR Marfă peste 30 de tone de combustibil, motorină şi benzină. 

 

În noaptea de 27 spre 28 iulie, între orele 23.30 şi 02.00, mai mulţi poliţişti de la DGA şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au acţionat şi au prins în flagrant un grup de angajaţi de la CFR şi GFR, un elev de la Şcoala de Poliţie din Cluj Napoca şi pe şeful de post al Poliţiei TF, numitul Vasile Câmpan, care deşi se afla în concediu era prezent la serviciu, în incinta postului, în timp ce sustrăgeau combustibili din vagoanele cisternă”, precizează o sursă judiciară.

 

Hoții au fost prinși în timp ce în care pazeau butoaiele în care se afla o tonă de motorină şi o tonă de benzină. Metoda de furt era simplă, aceștia introduceau pe lângă chepengul de pe vagon mai multe furtune cum sunt cele folosite la perfuzii şi apoi aşteptau să se umple butoaiele. A altă metodă folosită se numeşte ”pompiţa”, fiind folosite pompe pentru a scoate combustibilul din vagoanele cisternă.

 

Între hoți prinși în flagrant se număra și șeful Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Dej, agentul Vasile Câmpan, cumnatul comisarului şef Cătălin Udrea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare din România. 

 

Surse judiciare susțin că agentul Câmpan face parte din rețea, iar în noaptea în care s-a făcut flagrantul era prezent în sediul Poliției TF, deși era în concediu. Cu toate acestea conducerea Poliției TF Cluj neagă. ”Nu are nicio calitate, nici de învinuit şi nici de cercetat penal. În noaptea respectivă a fost un furt, dar agentul nu are nicio implicare”, a spus şeful Poliţiei Transporturi Cluj, comisarul şef Emil Ursuţ.

 

Anchetatorii susțin că agentul Vasile Câmpan asigura protecţia hoților și a fost audiat împreună cu ceilalți membri ai rețelei, fiind efectuate și perheziții. 

 

Procurorii au refuzat să emită mandate de arestare pe numele acestora. ”Nu putem spune nimic. Întrebaţi luni la Parchet”, a spus un oficial al DGA Cluj.

Comentarii Facebook