Platile catre proiectul european din care era platita si sotia lui Ioan Botis, suspendate


Platile catre proiectul "Sansa la demnitate", in care lucra si sotia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, au fost suspendate, iar OIRPOSDRU Nord-Vest a declansat o ancheta.

Reprezentantii Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) Nord-Vest au anuntat ca, daca in acest caz va fi constatat un conflict de interese , platile vor fi blocate si contractul va fi reziliat.

"OIRPOSDRU Nord-Vest s-a autosesizat din presa in legatura cu proiectul Sansa la demnitate, al carui beneficiar este Asociatia Parteneriat Euractiv Bistrita, si a dispus verificarea situatiei. Este o suspiciune de neregula care este in curs de verificare. Am inceput analiza in 19 aprilie si ar putea dura doua-trei saptamani. Pana la inlaturarea oricaror suspiciuni platile au fost suspendate. Am acordat pana acum o prefinantare de 639.267 de lei si banii vor fi recuperati de la beneficiar daca se constata un conflict de interese. In plus, vom rezilia contractul", a declarat directorul executiv al OIRPOSDRU Nord-Vest, Florica Ana Campean.

Controlul consta in verificarea CV-urile celor implicati si din lamuriri cerute beneficiarului fondurilor europene. Florica Ana Campean a mai afirmat ca in momentul depunerii documentatiei de finantare nu se stia ca Asociatia Parteneriat Euractiv din Bistrita are sediul in locuinta fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, si nici ca sotia acestuia lucra in cadrul asociatiei.

Proiectul a fost depus spre finantare in 19 septembrie 2010 si a fost aprobat in 1 octombrie 2010. valoarea finantarii este de 2,1 milioane de lei.

Comentarii Facebook