Miercuri 24 Aprilie

Patronul hotelului Continental Cluj, Dorel Tamas, cercetat de DNA pentru inselaciune si spalare de bani


Patronul hotelului Continental din centrul Clujului, Dorel Tamas, a fost arestat in lipsa pe 30 de zile de judecatorii de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tamas este acuzat de procurorii DNA de inselaciune, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani, in forma continuata, doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare, in forma continuata.

"In cursul anilor 2008 " 2009, inculpatul Tamas Dorel Cristian, administrator al SC ARDELEANA SA, a derulat operatiuni comerciale care au conotatie infractionala (falsuri, delapidare, inselaciune, spalare de bani) in urma carora a intrat in posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit in interes personal sau pentru functionarea SC ARDELEANA SA. In concret, inculpatul Tamas Dorel Cristian a indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale, ai unei banci cat si Directia Generala a Finantelor Publice Alba, cauzandu-le un prejudiciu de 2 milioane de euro si 1.166.502 lei. De asemenea, s-a mai stabilit ca inculpatul Tamas Dorel Cristian si-a insusit fara drept din patrimoniul S.C. ARDELEANA S.A. Alba Iulia suma totala de 2.747.292 lei. Pentru a disimula provenienta ilicita a acestor sume, inculpatul a supus procesului de spalare de bani sumele de 2.047.292 lei si 1.488.406,10 euro pe care le-a justificat cu titlu de plata a salariilor a doi angajati si achitarea unui credit al SC ARDELEANA SA", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii au propus instantei sa il aresteze pe 30 de zile pe omul de afaceri si propunerea a fost insusita. Cristian Tamas se sustrage urmaririi penale si este cautat de politisti.

Comentarii Facebook