Nokia da afara 120 de oameni de la Cluj si isi incheie activitatea in centrul Olympia Business Center din Cluj-Napoca

 

Nokia a anuntat astazi ca va face disponibilizari in toata lumea. Cei mai afectati vor fi angajatii din  Danemarca, Finlanda si Marea Britanie.

In total  disponibilizarile de la Nokia vor ajunge la  4000 de angajati pana la sfarsitul lui 2012. Reprezentantii companiei estimeaza ca anuntul privind reducerea fortei de munca va avea impact si asupra sitului de Cercetare si Dezvoltare aflat in cadrul Olympia Business Center  de pe Calea Dorobantilor din Cluj-Napoca

Astfel, Nokia estimeaza ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, "proiectele curente desfasurate in aceasta locatie vor fi diminuate complet. Operatiunile de Cercetare si dezvoltare vor continua sa fie derulate in alte centre Nokia de la glob. Se preconizeaza ca vor fi afectatate aproximativ 120 de persoane". Astfel, practic, Nokia se inchide in Cluj-Napoca.

Reprezentantii Nokia anunta ca la fabrica de la Jucu nu sunt preconizate niciun fel de schimbari.

De asemenea, potrivit oficialilor de la Nokia toti angajatii care ar putea fi afectati de planurile de reducere vor putea ramane pe statele de plata ale companiei pana la sfarsitul anului 2011.

Nokia lanseaza cu acest prilej si un program extins de responsabilitate sociala pentru angajatii si comunitatile care pot fi afectate de reducerile de personal. Programul va fi derulat la nivel local.

"Intentionam sa oferim celor care risca sa isi piarda locurile de munca o serie de optiuni, de la angajare individuala si sprijin pentru reconversie profesionala, la investitii pentru promovarea inovatiei si colaborari cu parteneri locali pentru a genera noi oportunitati", a declarat Stephen Elop, Presedinte si CEO Nokia.

 

Nokia a facut o precizare pentru Stiri de Cluj.ro cu privire la viitoarele disponibilizari de la Olympia Business Center din Cluj-Napoca.

 

Anna Simai, Senior Manager, Nokia Central Europe "Acestea sunt cifre estimate. Nokia si-a anuntat astazi intentiile de a continua alinierea cu noua sa strategie. Acestea vor fi discutate cu partenerii sociali. Exista un program global creat pentru a sprijini toti angajatii care pot fi afectati de aceste schimbari. Acesta include support pentru re-angajare individuala, antreprenoriat si training, precum si optiunea de a ramane pe statele de plata Nokia pana la sfarsitul anului", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Anna Simai, Senior Manager, Nokia Central Europe.

.

Comentarii Facebook