Laguna Albastră, o minune a României care nu este pusă în valoare

 

Lacul Laguna Albastră de lângă Aghireșu a devenit faimos în toată România pentru apa albastră ca în Mediterană. Din păcate, locul este prost semnalizat și neamenajat pentru a atrage turiști din toată țara. 

 

Lacul este situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca și este frecventat de localnici și de locuitori din județ, turiști din alte zone neavând unde să se cazeze. 

 

Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit, scrie financiarul.ro.

 

Lacul s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu. Laguna Albastră este de o culoare deosebit de frumoasă, rezultată ca urmare a existenţei reziduurilor de caolin care zac pe fundul lacului. În 1995, lacul a secat în urma unor lucrări, dar ulterior apa s-a adunat din nou.

 

În zonă funcționează numai Cabanei Leghia şi a Tabăra de elevi, nefiind amenajate trasee turistice, iar infrastructura rutieră este la pământ. 

 

Nici măcar nu există un indicator care să îndrume către minunatul lac. Drumul este plin cu gropi, astfel că cei care se încumetă să facă o baie în lac trebuie să se gândească și la pagubele pe care le pot suferi.

 

La Lacul Laguna Albastră se poate ajunge pe două trasee: Cluj-Napoca - Baciu - Gârbău - Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca - Gilău - Căpuş - Gârbău - Aghireş Fabrici. Din centrul localității Aghireş Fabrici trebuie să o luați pe lângă clădirea BRD, iar la 400 de metri de lac trebuie să parcați mașina.

Comentarii Facebook