Social

Justiție până la capăt. Un clujean i-a demolat casa vecinului construită ilegal - FOTO și VIDEO

   

Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal și care îi umbrea curtea.

 

Samir Bonţidean își acuză vecinul că și-a construit casa fără autorizaţie de construire şi cu încălcarea gravă a normelor de urbanism.

 

Tot scandalul a pornit în anul 2006, când Primăria Cluj-Napoca i-a dat lui Zsigmond Andraș o autorizație de a construi o casă. Clujeanul a cumpărat un teren de 500 de mp, pentru care a plătit suma de 60.000 de euro. Terenul se află în apropierea Stației CFR Cluj-Napoca și la câteva stații de autobuz de centrul orașului.

 

În autorizația de construire scria că Zsigmond ar fi trebuit să construiască un imobil compus din două case cuplate, cu o suprafață de aproximativ 400 de mp., cu o înălțime de zece metri și la o distanță de gardul vecinului de trei metri, familia Bonțidean. ”A construit o casă pe aproape tot terenul lui, lipită de casa noastră. Ne-a luat lumina soarelui şi în plus a construit foarte multe ferestre pe noi. Pentru că nu a vrut în niciun fel să se conformeze sentinței irevocabile prin care era obligat să își demoleza casa, acum o demolez eu”, povesteşte Samir Bonţidean.

 

Instanța de judecată a cerut o expertiză pentru a se trece la demolarea casei. Concluziile au fost că Zsigmond și-a construit casa la 1.7 metri de proprietatea lui Samir Bonţidean. ”Totodată, s-a avut în vedere şi faptul că pe întreaga lungime a construcţiei pârâtului există şase geamuri la parter şi şase geamuri la etaj, la care se adaugă şi golurile existente la această faţadă, existând un număr de 22 de deschideri, din care majoritatea sunt cu vedere directă înspre ferestrele imobilului reclamantului”, se arată în sentinţa de demolare. Imobilul construit de Zsigmond era atât de aproape, încât a luat ”lumina” din curtea familiei Bonţidean. 

 

Toate geamurile noii construcții dădeau spre curtea lui Samir Bonţidean.

 

Zsigmond a refuzat să aplice decizia instanței, astfel că Samir Bonțidean a cerut Curții de Apel să dispună un ordin prin care să demoleze el casa. ”Am fost cu treabă bună la el. I-am propus soluţii, să îşi demoleze singur un etaj ca să ajungă soarele şi în curtea mea, dar nu a vrut. Atunci am solicitat emiterea unei autorizaţii de demolare şi am angajat o firmă care să se ocupe de treabă. Toate cheltuielile de demolare le va plăti domnul Zsigmond altfel va pierde terenul”, a mai spus Samir Bonţidean.

 

Foto: Casa care a fost demolată

coral1_1_1.jpg
15-5-2014, 9:46
525 vizualizări
42 comentarii
constructiile ilegale trebuie demolate!11-6-2014, 11:30
FOARTE BINE a procedat Samir! Asa ar trebui sa procedeze mai multi romani, nu sa admita aceste ilegalitati. Sunt o multime de constructii ilegale in Romania care produc multe pagube: strica peisajul pentru ca nu se integreaza armonios in mediul inconjurator (ori localitatea respectiva); iau lumina vecinilor; iau intimitatea vecinilor (in special casele cu etaj).

Legea trebuie sa functioneze bine si rapid. Pentru ca oricand poti sa fii cel patit. Ai o gospodarie la tara si vine un lacom care isi face ditamai viloaia ce-ti tine umbra si iti mai vede si tot in curte si in casa: adica o situatie nenorocita rau de tot.
milut el primo18-5-2014, 11:42
gura ba fraerilor, milut face legea! io construiam unde vroia muschiuletele meu vanat! hai sictir mucealatilor! milut = el primo
claudiu17-5-2014, 7:10
eu iti spun sincer daca te apropriai de casa mea te omoram fara nici o remuscare
ADI17-5-2014, 12:16
TE OMOREAM EU INAINTE DACA ITI CONSTRUAI DIHANIA AIA LANGA CASA MEA
delu16-5-2014, 22:42
bontidean si-a dat nevasta si copilu afara din casa.o tinea pe la poarta.socru sau a murit din cauza lui samir si mama lui betiva
bonu16-5-2014, 22:10
demolatoru a cerut jumate casa sa nu o demoleze ce parere aveti
cluj16-5-2014, 21:45
casa a fost construita conform autorizatiei eliberate de primarie se poate verifca la 1,9 m distanta de propriionari etatea demolatorului.am verificat eu personal distanta de limita si i inaltimea casei lucrez in primarie si am fost sesizati de catre bontidean in 2007 .dupa ce am verificat distanta si inaltimea casei am constatat ca jitmond a respectat autorizatia la fix.bontidean ne- dat pe noi functionari primariei in judecata. si a pierdut .se poate verifica
boghi mic16-5-2014, 23:46
Pai da-ti si numele atunci daca tot lucrezi in primarie si cunosti cazul...poate verifica cineva si cine a luat spaga pt eliberarea autorizatiei, stii bine ca la mijloc e vorba de spaga serioasa.
lulu16-5-2014, 23:49
daca masori precum scrii ......nu ma mir ca au demolat casa ..
mai17-5-2014, 0:00
@lulu: Iata un exemplu relevant de functionar din respectabila noastra primarie. Si nu-s putini, din pacate pt noi!
Cluj16-5-2014, 18:08
Casa demolata a fost construita conform autorizatiei de construire emisa de Primaria municipiului Cluj. In acest caz, autorizatia a fost emisa fara spaga...Distanta intre constructie si limita de proprietate a fost de 1.9 conform codului civil. Catre veciunul demolator nu au existat geamuri pentru camere ci doar numai goluluri mici de ventilatie! Exemplul din pacate, nu este cel al dreptatii ci din contra, intruchiparea coruptiei justitiei. Este de ajuns sa fii politist, sa ai relatii corupte, si dreptatea este de parte ta! Inca un exemplu trist pentru Romania!!!!
@Cluj16-5-2014, 22:32
sa-l pupi in kkkkurrr pe politist ... nu stii nimic jigodie
ubu16-5-2014, 10:49
Da, trebuiesc demolate constructiile ilegale!!!
Dar nu de badea' Ioane sau de Janos bacsi....
Sunt (ar trebui sa fie!) organe abilitate.....Nu Pintye Viteazu sau Toma Alimos executa hotatriri judecatoresti.....
dar Rumunica mai are de invatat.....
david16-5-2014, 17:00
Cand institutiile statului nu-si fac treaba dintr-un anumit ,,interes,, , e bine si asa cum a facut ,,rumunica,,.
XYZ16-5-2014, 10:06
Asa ar trebui demolate imobilele construite de jegurile primariei.
mai16-5-2014, 23:53
corect, mai sunt multe altele in aceeasi situatie
zirbo21-5-2014, 15:02
vezi cum gunoiu de samir ar pe limita casa si nu are nici o autorizatie
monica16-5-2014, 8:18
Indiferent de consecinte, legea trebuie respectata si cei care o incalca trebuie sa-si asume consecintele!!! Totusi eu m-as indrepta si impotriv acelui care a dat ( pe spaga, clar) autorizatia de constructie...
lulu16-5-2014, 9:41
In autorizatie era trecut cu totul altceva decat a construit el, altfel nu-i demola nimeni casa.
Cluj16-5-2014, 17:58
Casa demolata a fost construita conform autorizatiei de construire emisa de Primaria municipiului Cluj. In acest caz, autorizatia a fost emisa fara spaga...Distanta intre constructie si limita de proprietate a fost de 1.9 conform codului civil. Catre veciunul demolator nu au existat geamuri pentru camere ci doar numai goluluri mici de ventilatie! Exemplul din pacate, nu este cel al dreptatii ci din contra, intruchiparea coruptiei justitiei. Este de ajuns sa fii politist, sa ai relatii corupte, si dreptatea este de parte ta! Inca un exemplu trist pentru Romania!!!!
Gabriela 16-5-2014, 7:41
Bai demolatorule de ce nu ai filmat casa inainte sa o demolezi sa vedem si noi daca ai avut dreptate? Parerea mea esti un mincinos,nu era mare lucru sa filmezi calumea sa intelegem si noi ceva din asta,in timp ce filmai sa explici asta e casa mea asta e casa construita ilegal si uitativa cite geamuri are asta ii distanta intre mine si el si alte detali.Ma intreb de ce nu ai facut asa?
afostu16-5-2014, 9:17
de ce sa vezi TU daca a avut dreptate? Dreptatea i-a dat-o instanta. Felicitari demolatorului, sper sa le fie invatatura de minte spagarilor care obtin autorizatii ilegale.
lucian16-5-2014, 13:28
DA DREPTATEA TIO DA INSTANTA DAR CUM STIM BINE JUDECATORII POT FI CORUPTI DECI CORECT ERA SA FILMEZI INAINTE SI ASA TE CREDEA TOATA LUMEA OM CORECT ASA POTI FI CONSIDERAT UN BULAGIST CU PILE APROPO DACA ERAI IN MALAIEZIA O FRECAI LA RECE ACOLO CIT AI TEREN CA ANPRENTA LA SOL TOT ATIT AI IN SUBSOL ADICA ADINCIME CA SA INTELEGI SI TOT ASA PE INALTIME TI SIMPLU SA DEMOLEZI DOAR TU NU TI-AI BAGAT BANI SI PT CA ESTI ASA DESTEPT IN ORAS SE POATE INTIMPLA CEA CE SPUI TU FINCA CASELE SUNT INGRAMADITE NU ITI CONVINE DUTE IN PADURE ACOLO TE POTI CERTA PROBABIL CU ANIMALELE
didinel29-7-2014, 14:54
Gabriela, esti proasta de puti. Este pusa poza cu casa inainte de a fi demolata. Alea sunt ferestere, se vede din avion. Ce ochiuri de ventilatie viseaza unii pe aici?
urdu15-5-2014, 21:38
@urdu: Deci o decizie irevocabila a instantei si autorizatie de demolare nu inseamna ca are acceptul justitiei? A pus in aplicare o decizie judecatoreasca zapacitule ...

@maier: da, construita cu autorizatie pe care nu a respectat-o. In zona casele sunt la 1-2 metri de limita de proprietate dar au doar parter. Zigmond a vrut doua etaje (10 metri in total construiti pe inaltime) si i s-a impus 3 metri pe care nu i-a respectat.

Daca i s-ar fi parut ca era ceva suspect si nici casa vecinului nu respecta planul de urbanism sau a incalcat ceva, putea sa faca si el proces.
puscas marin15-5-2014, 20:34
in tot cartieru nu este o casa care sa fie la 3 metri.casa demolatorului este pe limita de propietate .construita fara autorizatie
pop mirel15-5-2014, 20:28
cei de la gazeta de cluj au scris adevaru.ce vina are om care si-a construit o casa conform autorizatiei eliberate de primarie si un nebun procesoman a cistigat in instanta datorita relatiilor pe care le-a avut avocatul sau costin cu judecatoru rus care i-a fost elev .a dat o sentinta si a nenorocit un om. samir bontidean este procesoman si are peste 50 de procese pe rol
maier dorel15-5-2014, 20:14
niste mincinosi cei ce au scris articolu.au filmat din curtea lui bontidean.de ce nu spun ca casa lui bontidean e pe limita de propietate si nu are nici o autorizatie de constructie.si prostu de bontidean a fost facut politist fara sa aiba nici o scoala de politie incadrat direct de unchiu.casa lui zigmont e la 1.9 si e construita cu autorizatie de costructie eliberata de primarie
Vandalul15-5-2014, 19:20

www.phootball.net un manager de fotbal dragut, gratuit.
adi15-5-2014, 19:17
felicitari demolatgorului. ar trebui sa faca mai multi ca el la ce haos este in cluj. pacat ca fiecare face ce vrea cu o shapaga la urbanism
vecinu15-5-2014, 15:17
Imi cer scuze tuturor maghiarilor care sau simtit jigniti de postarea de mai devreme, nu aveam intentia de jigni si incapatanarea la care ma refeream are si multe aspecte pozitive, parerea mea ramane in continuare ca maghiarii sunt de multe ori mai ...hai sa zicem hotarati decat romanii, desi de multe ori trebuie sa mai lasam si de la noi cate putin.
Ubu15-5-2014, 14:10
"Romanul" a facut dreptate, demoland o constructie de-a unui ungur....
Oare daca era invers, un "ungur" ar fi demolat....care erau reactiile?
'Tu-va-n aripa de boschetari ce sunteti....nu va dati seama ca si-a "facut dreptate" fara acord judiciar? Ca a comis o infractiune? Toma Alimos si Pintea sunt eroii vostri nationali, din pacate....aia care niciodata nu au de gand sa respecte nicio lege..... Hai Rrumunica!
Obo15-5-2014, 14:38
Bai șmechere , păi tu crezi că poți sa faci ce te taie capul , omul a avut dreptate , în reglementări scrie clar - retragerea minimă este de 3 metri față de vecinătate , poate să fie și marțian , daca nu respectă reglemetările urbanistice , i se demolează casa.
wow15-5-2014, 14:47
ubu, mek holt! mai citeste inca o data articolul si casca-ti bine ochii: ”Totodată, s-a avut în vedere şi faptul că pe întreaga lungime a construcţiei pârâtului există şase geamuri la parter şi şase geamuri la etaj, la care se adaugă şi golurile existente la această faţadă, existând un număr de 22 de deschideri, din care majoritatea sunt cu vedere directă înspre ferestrele imobilului reclamantului”, se arată în sentinţa de demolare." - SENTINTA DE DEMOLARE...amu vezi bine?? sa ne repetam pt acesti idioti, care cred ca are vreo treaba cu nationalitatea: NU ARE NICIO TREABA CU NATIONALITATEA!! nu mai incercati sa va bagati ura voastra interetnica, ca nu ne intereseaza!
cristina15-5-2014, 12:57
sunt de acord, deoarece ilegalitatile sunt comise de indivizi fara repere si conduita morala si
civica...ce este mai grav, intai ar trebui sa fie invatati aceste notiuni..... dar cine sa ii invete?
alt_dat15-5-2014, 12:06
Linistiti-va, cazurile astea se intampla si in Bucuresti. Eu am cotetul de porumbei al vecinului lipit de gardul meu...
Daniel15-5-2014, 11:59
8 ani de la constructia unui imobil ilegal si pana la demolarea lui? incredibil ....

dar la mijloc e o nesimtire care n-are legatura cu nationalitatea. obtii o autorizatie de constructie in anumiti parametri si apoi faci ce te taie capul. SI sunt atatea cazuri in cluj, inclusiv blocuri. Etaje construite in plus, distanta fata de vecini nerespectata, etc.

Bravo lui Samir ca a aplicat autorizatia de demolare. Pe banii nesimtitului.
vecinu15-5-2014, 10:58
Incapatanare tipica maghiarilor care nu lasa din ce stiu ei, pacat de eforturile depuse pentru a construi asemenea casa
Stefan15-5-2014, 13:54
Comentariul tau este tipic celor care n-au nici o treaba cu viata din Cluj. Imi dau seama si cu cine votezi. Ce treaba are nesimtirea cu nationalitatea? Sau poate vrei sa ma lansez si eu in nesimtire si sa te judec si eu pe tine sub acest aspect?
dan15-5-2014, 10:07
foarte bine a facut romanul Samir :).
de ar fi mai multi ca si el s-ar mai rezolva din problemele la care autoritatile inchid ochii. la fel ar trebui sa facem niste grupuri de justitiari si sa fie luate masuri impotriva tiganului macingo, asa zisi interlopi si alte scursuri ale societatii.
doar ca romanul e las si viteaz doar din spatele tastaturii, spera sa moara doar capra vecinului - nu e cazul romanului Samir de mai sus.
clujean16-5-2014, 14:44
grupurile de justitiari ar trebui legiferate de guvern. Legea "Vanatorii de ciori" :)
sandu1-5-2015, 19:43
nemernicul de samir a reusit sa ia si terenul bietului om.a ramas bietul om cu casa demolata si cu terenul luat. acum se judeca cu primaria care i-a eliberat autorizatia. si cere despagubiri .pe care o sa le platim tot noi contribuabili. ar trebui sesizat dna . sa vada cum s-a dat sentinta si primaria autorizatia .

Cele mai citite ştiri din Social

4312 vizualizări
19-9-2018, 10:37
Primăria Cluj-Napoca cumpără imobilele de pe Calea Mănăștur și lărgește strada» Vezi tot
3405 vizualizări
19-9-2018, 11:03
Necropsia câinelui mort la Clinica USAMV Cluj arată că nu putea fi salvat. Medicii: Am fost hărțuiți» Vezi tot
3338 vizualizări
19-9-2018, 12:50
Baghera, presupusul lord al drogurilor din Turda, reținut de Poliție » Vezi tot
3025 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
2880 vizualizări
18-9-2018, 16:24
Accident grav la Cămărașu, pe drumul de la Cluj-Napoca la Reghin. A fost chemat elicopterul SMURD - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?