Justiție până la capăt. Un clujean i-a demolat casa vecinului construită ilegal - FOTO și VIDEO

 

Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal și care îi umbrea curtea.

 

Samir Bonţidean își acuză vecinul că și-a construit casa fără autorizaţie de construire şi cu încălcarea gravă a normelor de urbanism.

 

Tot scandalul a pornit în anul 2006, când Primăria Cluj-Napoca i-a dat lui Zsigmond Andraș o autorizație de a construi o casă. Clujeanul a cumpărat un teren de 500 de mp, pentru care a plătit suma de 60.000 de euro. Terenul se află în apropierea Stației CFR Cluj-Napoca și la câteva stații de autobuz de centrul orașului.

 

În autorizația de construire scria că Zsigmond ar fi trebuit să construiască un imobil compus din două case cuplate, cu o suprafață de aproximativ 400 de mp., cu o înălțime de zece metri și la o distanță de gardul vecinului de trei metri, familia Bonțidean. ”A construit o casă pe aproape tot terenul lui, lipită de casa noastră. Ne-a luat lumina soarelui şi în plus a construit foarte multe ferestre pe noi. Pentru că nu a vrut în niciun fel să se conformeze sentinței irevocabile prin care era obligat să își demoleza casa, acum o demolez eu”, povesteşte Samir Bonţidean.

 

Instanța de judecată a cerut o expertiză pentru a se trece la demolarea casei. Concluziile au fost că Zsigmond și-a construit casa la 1.7 metri de proprietatea lui Samir Bonţidean. ”Totodată, s-a avut în vedere şi faptul că pe întreaga lungime a construcţiei pârâtului există şase geamuri la parter şi şase geamuri la etaj, la care se adaugă şi golurile existente la această faţadă, existând un număr de 22 de deschideri, din care majoritatea sunt cu vedere directă înspre ferestrele imobilului reclamantului”, se arată în sentinţa de demolare. Imobilul construit de Zsigmond era atât de aproape, încât a luat ”lumina” din curtea familiei Bonţidean. 

 

Toate geamurile noii construcții dădeau spre curtea lui Samir Bonţidean.

 

Zsigmond a refuzat să aplice decizia instanței, astfel că Samir Bonțidean a cerut Curții de Apel să dispună un ordin prin care să demoleze el casa. ”Am fost cu treabă bună la el. I-am propus soluţii, să îşi demoleze singur un etaj ca să ajungă soarele şi în curtea mea, dar nu a vrut. Atunci am solicitat emiterea unei autorizaţii de demolare şi am angajat o firmă care să se ocupe de treabă. Toate cheltuielile de demolare le va plăti domnul Zsigmond altfel va pierde terenul”, a mai spus Samir Bonţidean.

 

Foto: Casa care a fost demolată

Comentarii Facebook