Miercuri 24 Aprilie

Inspecţii neanunţate făcute de ISJ Cluj la şcolile din mediul rural din judeţul Cluj

 

Mai multe şcoli din mediul rural din Turda, Gherla, dar şi Cluj au fost verificate de către comisii de inspecţie din cadrul ISJ Cluj. Vizitele nu au fost anunţate.

"Vrem să vedem toate şcolile din judeţ. Punem accentul pe cele cu rezultate mai slabe la examene. Vizitele nu sunt anunţate. Astfel, tematica se primeşte cu 24 de ore înainte de a se merge pe teren, urmând ca dimineaţa să primească fiecare locul unde urmează să se deplaseze. Miercuri (18 septembtie) am mers în zonele din Turda. Ne interesează foarte tare în şcolile din mediul raral mai ales cele de clasa a 8-a. Joi am fost la Gherla, iar vineri la şcolile din Cluj. În total am vizitat 27 de unităţi şcolare", a spus şeful ISJ Cluj Valentin Cuibus. 

Până acum se anunţa inspecţia cu 3-4 săptămâni îniante. Astfel, "profesorii aveau timp să repete cu copiii şi când mergeam în inspecţie, totul era ca la carte", a adăugat Cuibus.

Din primele rezultate ISJ Cluj arată că inspecţiile neanunţate sunt foarte utile. "Probleme speciale privind încadrarea nu avem, nici privind numărul de copii. Ideea este nu aceea de a da sancţiuni, ci aceea de a sesiza problemele mai importante. Vizitele vor fi intense la şcolile din mediul rural şi se va face inspecţia la orele de română şi matematică în special, pentru că la acestea dau toţi copiii examenele de capacitate şi cei de la licee examenul de bacalaureat", a conchis şeful ISJ Cluj.

Comentarii Facebook