Hackerul șomer de la Cluj a pus SRI pe jar. Teodor Borș are 9 clase

 

Hackerul Teodor Borș a fost ridicat de acasă de procurorii DIICOT, dar povestea lui este impresionantă.

 

Teodor Borș, în vârstă de 37 de ani, are 9 clase și este catalogat de procurori drept un autodidact. A făcut avere din fraude bancare timp de patru ani, dar poate că ar fi scăpat și acum dacă nu ar fi încercat să spargă site -ul oficial al președinției. Teodor Bors a intrat în colimatorul SRI și a fost arestat. 

 

Hackerul a reușit să obțină datele de pe cardurilor a 85.000 de români, iar procurorii au găsit la el acasă 153.000 de euro și 41.000 de dolari.

 

Strategia lui Teodor Borș a fost simplă. El a cumpărat inițial o bază de date cu e-mail -urile unor clienți de bancă și a început să le trimită mesaje prin care le cerea datele pentru a fi protejați. Explicația era că banca a fost atacată informatic, iar conturile lor urmau să fie securizate. Pentru ca oamenii să nu bănuiască nimic a construit pagini care semănau cu cele ale băncilor. 

 

Prin acele pagini false, cei care aveau conturi să zicem la o bancă de renume erau anunţaţi că a existat un atac informatic asupra sistemelor băncii, iar pentru refacerea bazei de date este nevoie de datele de pe card, numărul cardului, numele utilizatorului şi codul CCV”, spune un anchetator. 

 

Naivi, oamenii ofereau toate datele cerute, iar hackerul le copia cardurile. 

 

Pentru a-și șterge urmele, Teodor Borș folosea servere din China și Noua Zeelanda. Conturile care aveau mai mulți bani erau vândute de clujean unor reţele de hakeri din Rusia, pentru sume circa 3000 -  3.500 de euro. Clujeanul nu voia să aibă complicații. Rușii cumpărau bitcoin, iar apoi schimbau totul în euro și mutau banii în Elveția. 

 

Astfel, datele de la peste 3.600  de conturi bancare au ajuns la reţele de mare criminalitate din Rusia.

 

Conturile cu sume mai mici erau ”curățate” de Teodor Borș. El făcea cumpărături pe internet. ”Dacă ştii codul CCV de la card, numele utilizatorului şi seria poţi să te apuci să faci cumpărături de pe interne fără să fi întrebat mai multe date”, a mai spus anchetarul. Borș a făcut cumpărături în valoare de 640.000 de lei.

 

Cu toate că anchetatorii susțin că Teodor Borș a atacat și site -ul presidency.ro, site -ul Președinției României, cei de la STS susțin că acest lucru este fals.

Comentarii Facebook