Hackerul Butyka a compromis cercetari atmosferice si meteorologice facute de NASA


Hackerul clujean, Butyka Robert, a provocat NASA o paguba de 585.000 de dolari si a compromis cercetari atmosferice si meteorologice destinate comunitatii stiintifice internationale, sustin procurorii DIICOT Cluj.

Clujeanul de 26 de ani a utilizat o serie de programe care sa ii ascunda urmele si a folosit chiar un server in Germania, pe care l-a spart si il controla de la Cluj. Butyka Robert a absolvit numai noua clase, dar a ajuns sa se priceapa foarte bine la informatica, se arata in motivarea Judecatoriei Cluj-Napoca, cu privire la hotararea de arestare pentru 29 de zile a hackerului.

El a spart in 2011 serverul apartind M Net SA din Germania si a folosit programe de Backdoor si Boti IRC cu care a ajuns sa controleze serverele apartinand NASA. Butyka mai este acuzat si ca incasa sume frumusele de pe urma activitatii sale, fiind cunoscut pentru ca spargea servere la comanda si se ocupa de trimitea, la cerere, de SMS -uri prin internet la diverse numere de telefon.

Magistratii de la Judecatoria Cluj-Napoca au precizat ca hackerul trebuie sa fie arestat pentru ca prezinta pericol public.

Aparatorii acestuia au motivat ca instanta trebuie sa tina cont de faptul ca nu a mai comis alte infractiuni, fiind vorba numai de un "spirit de aventura" si de nevoia de a se lauda prietenilor cu ispravile lui.

 

Citeste mai jos si alte detalii...

Un hacker din Cluj a spart servere NASA. Robert Butyka a patruns in serverele americane si le-a blocat

Comentarii Facebook