Gazonul de pe Cluj Arena este identic cu cel folosit la Campionatul Mondial din Africa de Sud


Gazonul de pe Cluj Arena va avea un sistem de drenare identic cu cel folosit pe stadioanele de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. De asemenea, gazonul va fi incalzit cu senzori si termostate.

"Suprafata de joc pe care se vor desfasura competitiile sportive va fi prevazuta cu un sistem de drenaj principal, transversal, din 10 in 10 m si cu un sistem de drenaj secundar, longitudinal, la fiecare 1,5 m. De asemenea, gazonul va avea un sistem de irigatii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, editia 2010, atat in ceea ce priveste tehnologia folosita (sistem american Rain Bird), cat si in ceea ce priveste pozitionarea. in plus, suprafata de joc va fi prevazuta cu un sistem de incalzire automatic Heatflex, realizat la comanda in Danemarca, compus din 6 zone controlate independent, cu senzori si termostate pentru fiecare zone, aparatajul fiind de productie Moeller", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, sub gazonul propriu-zis va fi o adevarata "uzina", care va fac ca terenul sa fie optim pentru joc in orice anotimp: 8.150 de metri liniari de santuri, 900 de metri liniari de tubulatura pentru sistemul de drenaj, 260 metri liniari de tubulatura canalizare apa meteorica, 24 de aspersoare pentru irigatii, 49 de km de cablu de incalzire si de alimentare.

Gazonul va avea 8.400 metri patrati si cantareste 300 de tone. "In vederea mentinerii ulterioare a gazonului la parametrii specifici standardului Elite, acesta va beneficia in permanenta de operatiuni de ingrijire particulare, atat in ceea ce priveste operatiunile regulare (tunderi, tavalugiri, scarificari, nisipari), cat si in privinta operatiunilor de intretinere extraordinare, precum tratamentele de preventie si combatere a daunatorilor, vitaminizare, etc. Dupa finalizarea lucrarilor gazonul va ramane in garantia societatii executante pentru o perioada de doi ani de la inaugurarea stadionului insa operatiunile de intretinere vor continua si ulterior in vederea mentinerii in cele mai bune conditii", au mai precizat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

 

Vineri, 22 aprilie, au fost montate si primele doua scaune pe stadionul "Cluj Arena", urmand ca in urmatoarele saptamani sa fie montate in total 30.000 de scaune realizate de firma Chimica Orastie.

 

Vezi si...

Vezi cum arata primele scaune montate pe stadionul "Cluj Arena" - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook