Fondatorul Little People Cluj, Shajjad Hadier Rizvi, consul onorific al Marii Britanii la Cluj

 

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, l-a numit pe fondatorul Asociației Little People, Shajjad Hadier Rizvi, consul onorific în Cluj-Napoca, susţinând că este un lucru absolut unic în România.

 

Ambasadorul Marii Britanii a precizat că mulți cetăţeni britanici vizitează sau se stabilesc în Cluj-Napoca. ”Sunt foarte fericit că Marea Britanie este în proces de dezvoltare a relaţiilor cu Clujul. De exemplu, acum doi ani am înfiinţat o Cameră de Comerţ Britanico-Română. Directorul acestei camere de comerţ, Shajjad Hadier Rizvi, a făcut foarte mult şi pentru noi în ceea ce priveşte ajutorul acordat cetăţenilor britanici în dificultate aici, la Cluj. Şi datorită faptului că sunt din ce în ce mai mulţi cetăţeni britanici care vizitează sau locuiesc aici, în Cluj, am considerat potrivit să fac mai oficial acest rol şi am stabilit această funcţie nouă, este absolut unic în România, de consul onorific, iar Shajjad Hadier Rizvi este un om excelent pentru acest rol”, a declarat ambasadorul britanic, în cadrul evenimentului de numire a consulului onorific.

 

Shajjad Hadier Rizvi, directorul Camerei de Comerţ Britanico-Române şi fondator al Asociaţiei Little People Romania, a spus că este onorat. ”Știaţi că anul trecut au fost 326.000 de pasageri care au călătorit de la Cluj la Londra şi înapoi? Este cea mai populară destinaţie internaţională. Aşadar, în ciuda Brexit şi a tuturor provocărilor cu care ne confruntăm, Clujul este un loc în care britanicii vor continua să vină”, a spus Shajjad Hadier Rizvi.

 

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, s-a întâlnit la Cluj cu cetăţenii britanici din regiune, cu care a discutat despre modificările pe care le-ar putea aduce Brexitul.

 

Sperăm că guvernul britanic, împreună cu Comisia Europeană, a concentrat foarte mult în prima fază de negociere în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor. Pentru că recunoaştem că sunt 3 milioane de oameni din UE care locuiesc în Marea Britanie şi în jur de 8 milioane de cetăţeni britanici care locuiesc în UE. Deci, sperăm că în mare parte acordul din decembrie o să garanteze drepturile care există acum, pentru a evita ceva dramatic”, a declarat Paul Brummell, conform Agerpres.

Comentarii Facebook