Drumul Crucii in varianta violenta, reconstituit la Cluj Napoca de Asociatia crestina Eclesia - VEZI VIDEO si FOTO


Un grup de actori si membri si Asociatiei crestine "Eclesia", au reconstituit, vineri, pe strazile din Cluj Napoca "Drumul Crucii". Scenele au fost extrem de realiste si au reprodus drumul facut de Isus spre locul unde a fost rastignit.

 

FOTO DRUMUL CRUCII CLUJ

 

Actorii au interpretat rolul personajelor din Biblie precum: Iisus Hristos, soldatii romani, Pilat din Pont si Maria. Grupul a fost costumat in hainele vremii si a pornit la drum din fata Bisericii "Sfantul Mihail" si a parcurs traseul: strada Memorandumului, Casa de Cultura a Studentilor, strada Napoca si Bulevardul Eroilor.

 

Drumul Crucii a fost organizata de artistul Dan Les din Baia Mare, iin colaborare cu Biserica Eclesia prin pastorul acesteia, Virgil Dan, din Cluj Napoca.

"Cred ca aceasta dramatizare este importanta din doua perspective: pentru comunitate creeazã cadrul pentru sarbatorirea invierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa intelegerii scopului lui Dumnezeu pentru noi asa cum reiese din Evanghelia dupã Ioan capitolul 3, versetul 16 'Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica", a spus actorul Dan Les.

 

Manifestarea este la cea de-a VI- a editie si s-a terminat cu scena rastignirii Mantuitorului.

 

La eveniment au luat parte zeci de clujeni, care initial au fost socati cand au vazut scenele violente, dar apoi au realizat ca scena este "jucata" de actori antrenati pentru acest lucru.

Comentarii Facebook