De ce DNA Cluj considera ca licitatia de salubritate ar fi trucata! Vezi ofertele firmelor participante


Contractul de salubrizare a municipiului a stat la baza unui dintre cele mai mari scandaluri de coruptie din istoria Clujului post-decembrist, soldat cu arestare primarului Sorin Apostu.

Omul de afaceri Calin Stoia, actionar la firma Brantner Veres, a fost arestat alaturi de primarul Sorin Apostu, fiind acuzat de dare de mita, mai precis de faptul ca ar fi incheiat contracte de consultanta juridica fictive cu sotia primarului, pentru a masca plata banilor.

In joc ar fi fost licitatia pentru adunarea deseurilor menajere din Cluj-Napoca, un contract care a fost scos la licitatie in 2009. Comisia de licitatie condusa de Radu Moisin, actualul primar interimar al Clujului, a deschis ofertele depuse de firmele Compania de salubritate Brantner Veres, pentru sectoarele 1 si 2, Rosal Recycling System, pentru sectorul 2 si Rosal Grup pentru sectorul 1, ASA Servicii Ecologice, pentru sectoarele 1 si 2, si societatea SUMA, pentru sectoarele 1 si 2.

Licitatia a fost castigata in cele din urma de Rosal Grup pe sectorul 1 si Brantner Veres pe sectorul al doilea.

Documentul sedintei in care au fost deschise ofertele arata ca societatea Brantner Veres nu a avut cea mai buna oferta, angajandu-se ca va acorda o redeventa anuala Primariei de 51.000 de euro, fata de 100.000 de euro cat a oferit Rosal Recycling System, de 145.000 de euro cat a oferit ASA Servicii Ecologice, si de 100.000 de euro, societatea SUMA.

In ceea ce priveste investitia in programe de informare si constientizare a populatiei pentru colectarea selectiva, firma Brantner Veres s-a angajat ca va investi 300.000 de euro timp trei ani, iar apoi cate 10.000 de euro pe an, timp de 5 ani.

Firma Rosal Recycling System s-a angajat ca, pe sectorul al doilea, va investi suma de 800.000 de euro pe an, similara cu cea de pe sectorul 1, castigat de Rosal Grup.

Dupa cum reiese din documentul prezentat mai jos si firma ASA a avut o oferta mai buna ca si societatea Brantner Veres.

Comisia de licitatie a facut diferentierea la tariful perceput populatiei. Astfel, sectorul al doilea a fost castigat de firma Brantner Veres cu un tarif de 5 lei pentru persoanele fizice si 15 lei pentru cele juridice, pret mai bun decat cel oferit de ASA Servicii Ecologice, 6,52 lei pentru persoanele fizice si 15 lei pentru cele juridice, dar similar cu cel al companiei Rosal Recycling System, care a oferit preturile de 5 lei pentru persoanele fizice si 15 lei pentru cele juridice. Cu toate acestea, ultima firma nu a castigat sectorul.

 

Pentru sectorul 1 al Clujului, firma Rosal Grup a avut cea mai buna oferta si a castigat licitatia.

 

 

 

 

Comentarii Facebook