Curtea de Apel Cluj are conducere nouă. Sunt printre cei mai buni judecători din țară

 

În urma examenului pentru ocuparea posturilor de președinte și vicepreședinte la Curtea de Apel Cluj, cea mai mare instanță de acest rang din România, noul președinte este judecătorul Denisa Beldean, iar vicepreședinte, judecătorul Valentin Mitea. 

 

Surse judiciare de la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii au declarat că cei doi judecători s-au impus caregoric în fața contracandidaților, urmând ca în zilele următoare să fie făcut anunțul oficial de numire pe cele două posturi.

 

Cei doi magistrați au mai condus, în tandem, Curtea de Apel Cluj. Timp ce șase ani, judecătorul Mitea a fost președintele Curții de Apel Cluj, iar judecătorul Denisa Beldean, fiind vicepreședinte.

 

În urma concursului din luna noiembrie, judecătorul Denisa Beldean s-a impus categoric în fața judecătorei Sorina Siserman, obținând nota 9,63, în timp ce contracandidata acestia doar 8,50. Pentru funcția de vicepreședinte, judecătorul Valentin Mitea a obținut nota 9,70, cea mai mare notă de la nivelul țării, în urma acestui concurs de promovare.

 

Judecătorul Mitea este magistratul care a sprijinit lupta DNA Cluj împotriva corupților clujeni. Astfel, în mai multe anchete unde discreția a fost ”cuvântul de ordine”, cea referitoare la fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, sau cea care îl privea pe Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, judecătorul Mitea a fost magistratul care a autorizat interceptarea telefoanelor celor doi politicieni fără ca nimeni din Palatul de Justiție să afle ceva. 

 

Am făcut ceea ce orice magistrat cred că ar face. Nu cred că am un merit special”, a spus judecătorul Mitea.

Comentarii Facebook