Clujeanul care și-a omorât iubita și pe amantul acesteia, CONDAMNAT pe viață. Detalii TERIBILE din dosar

 

Dan Ioan Magier cel care și-a înjunghiat în 2014 iubita și pe amantul acesteia a fost condamnat la închisoare pe viață. 

 

Magier a fost părăsit de iubita lui pentru că era extrem de violent, dar bărbatul a continuat să o urmărească. 

 

În locuința de pe strada Doinei 74 locuia o femeie de 40 de ani și concubinul ei. Acesta avea bănuieli că femeia îl înșeală, așa că seara Magier a revenit acasă și a văzut-o cu un alt bărbat, în timp ce intra în casă.

 

Conform anchetatorilor, autorul crimei a stat în fața locuinței toată noaptea și a plănuit atacul. Dimineață, când a observat că cei doi s-au trezit a pătruns în locuință și i-a ucis cu sânge rece. Unul dintre cadavre avea cel puțin 20 de lovituri de cuțit.

 

După ce a comis fapta a încercat să se sinucidă, dar nu a reușit. Criminalul și-a produs o rană cu cuțitul la gât, încercând să își pună capăt zilelor. 

 

Potrivit declaraţiilor inculpatul Magier Dan Ioan, coroborate cu declaraţiile părţilor civile R.M. şi F.S. respectiv ale martorului T.I., după liberarea din penitenciar, inculpatul Magier Dan Ioan a cunoscut-o în cursul anului 2005 pe victima R.R .cu care a întreţinut relaţii de concubinaj până în luna mai 2014. Pe parcursul relaţiei de concubinaj dintre cei doi au existat numeroase certuri, provocate, potrivit susţinerilor inculpatului, de dependenţa de alcool a victimei R.R., şi soldate, potrivit declaraţiilor părţilor civile şi a martorului sus indicat, cu agresarea fizică, de către inculpat, a victimei R.R.. Acest din urmă aspect, negat de inculpat prin declaraţia din faţa instanţei de judecată şi prin memoriile depuse, pare să fi fost totuşi recunoscut de acesta în discuţiile cu consilierul de probaţiune (f. 157), ocazie cu care a relatat un incident petrecut între inculpat şi victima R.R. în urma căruia aceasta a necesitat un repaus de două săptămâni pentru recuperare.

 

În luna mai 2014, urmare a neînţelegerilor, inculpatul Magier Dan Ioan şi victima R.R. au întrerupt relaţia de concubinaj, aceasta mutându-se din domiciliul conjugal într-o locuinţă închiriată situată pe str. Doinei din loc. Cluj-Napoca aparţinând martorului C.V..

În a doua jumătate a lunii iulie 2014, cei doi s-au reîntâlnit însă nu au reluat complet relaţia de concubinaj, R.R. locuind în continuare în locuinţa închiriată şi petrecând sporatic câteva zile pe săptămână şi la domiciliul inculpatului.

 

Într-un astfel de context, la data de 22.09.2014, inculpatul şi victima R.R. s-au înţeles ca după terminarea programului său de lucru aceasta să se deplaseze la domiciliul inculpatului. Întrucât R.R. nu a mai ajuns la ora programată inculpatul a sunat-o pe telefonul mobil iar apoi, întrucât nu i-a răspuns, acesta s-a deplasat la domiciliul de pe str. Doinei.

 

Ajuns în această locaţie inculpatul a intrat în curte însă R.R. i-a strigat pe geam să nu intre în locuinţă întrucât este cineva în vizită la ea. Potrivit declaraţiilor inculpatului, aflând acest lucru, s-a enervat şi a pornit spre casă însă, din discuţiile telefonice purtate ulterior, acesta a aflat că la domiciliul victimei R.R. se afla F.V., o mai veche cunoştinţă a inculpatului din perioada detenţiei – în aceeaşi perioadă şi F.V. ispăşind o pedeapsă de 18 ani aplicată pentru comiterea unei infracţiuni de omor. De asemenea, F.V. era frate cu partea civilă F.S., acesta din urmă aflat în relaţii de amiciţie cu inculpatul Magier Dan Ioan. Prin urmare, inculpatul a purtat discuţii telefonice pe drumul spre casă şi cu victima F.V. căruia i-a cerut să părăsească domiciliul victimei R.R., motivând că aceasta era partenera sa de viaţă, lucru refuzat însă.

 

În aceste condiţii, inculpatul Magier Dan Ioan ajuns acasă a luat hotărârea de a-l ucide pe F.V .sens în care a scris un bilet pentru mama sa şi s-a înarmat cu un cuţit după care s-a îndreptat spre locuinţa în care se aflau cei doi. Ajuns la destinaţie, pe geam, inculpatul a constatat că R.R. şi F.V. nu dorm astfel că a iniţiat din nou discuţii telefonice cu aceştia, în încercarea declarată de a-l determina pe F.V. să plece din locuinţa lui R.R.. În acelaşi scop susţine inculpatul că l-ar fi sunat, în jurul orelor 300, pe F.S. căruia i-a spus că-l va ucide atât pe el cât şi fratele său, sperând astfel că F.V. va fi avertizat că „sunt probleme” şi va pleca de la domiciliul victimei R.R..

Întrucât F.V. nu a părăsit domiciliul sus-numitei, inculpatul Magier Dan Ioan a constatat, de vis- a -vis de imobil unde se aşezase, între o maşină şi gardul casei vecine, că în jur de ora 400 în camera locuită de cei doi s-a stins lumina. Inculpatul a consumat în locul în care se afla, sus precizat, bere dintr-un pet de circa 2 litri până în jurul orelor 800 când a constatat că din imobilul aparţinând martorului C.V. a ieşit victima F.V. pentru a merge la toaleta din curte. Profitând de ocazie, inculpatul a pătruns în imobil iar apoi în camera victimei R.R.constatând că aceasta încă nu se trezise.

 

După ce a revenit din curte şi victima F.V., între cei trei s-a purtat o discuţie contradictorie, inculpatul declarând că le-a reproşat celor doi că ar fi întreţinut relaţii intime. De asemenea, inculpatul a arătat că la un moment dat F.V. ar fi intenţionat să îl lovească motiv pentru care a parat lovitura acestuia şi i-a aplicat apoi o lovitură cu cuţitul aflat asupra sa, în zona abdomenului după care o alta în zona gâtului. Victima R.R. ar fi încercat, potrivit susţinerilor inculpatului, să ia telefonul mobil moment în care inculpatul a lovit-o cu „cuţitul în inimă” precizând în declaraţia susţinută în faţa instanţei de judecată că „ nu ştiu de ce am lovit-o pe R., pur şi simplu acţionam mecanic şi probabil că dacă erau mai multe persoane în încăpere, toate aveau aceeaşi soartă” (f. 101) susţinere reiterată şi în faţa consilierului de probaţiune (f. 157 verso).

 

După comiterea faptelor, potrivit susţinerilor inculpatului, acesta a realizat ce făcuse astfel că a încercat să se sinucidă, tăindu-se cu o oglindă în zona gâtului”, se arată în sentința prin care a fost condamnat la închisoare pe viață, conform oradecluj.ro.

 

Magier fusese condamnat anterior tot pentru crimă.

Comentarii Facebook