CLUJ: Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce a fost agățat de tren, la Gherla. A fost salvat de o polițistă



Un bărbat de 83 de ani, din Cluj-Napoca, a fost grav rănit, luni, în stația CFR Gherla, în timp ce încerca să se urce în tren.

În momentul când mecanicul de locomotivă a observat că pe peron nu mai sunt călători, a dat semnalul de plecare. Omul aflat pe cealaltă parte, și-a aruncat bagajele pe treptele unui vagon și a încercat să urce din mers, însă a fost agățat de picior, care i-a fost secționat până la os.

În apropiere se aflau doi polițiști T.F. de la Gherla, care au sărit în ajutor. O polițistă a observat că rănitul pierdea sânge masiv și a venit cu ideea aplicării unui garou, care a fost improvizat cu o curea, primită chiar de la împiegatul de mișcare, manevră care se pare că a salvat viața omului. A mai dat o mâna de ajutor și un angajat al ISU Cluj de la Detașamentul din Dej, care tocmai trecea pe pasarela și a văzut ce se întâmplă, scrie gherlainfo.ro.

Între timp, șeful gării a dat alarma la 112 și la locul accidentului a intervenit o ambulanță de la Gherla. Aceasta a preluat rănitul pe o targă și l-a transportat la spital la Gherla, de unde a fost dus apoi la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj-Napoca.

Se pare că omul venea frecvent la piață la Gherla pentru a cumpără caș, pe care îl găsea la un preț mai bun decât la Cluj. Prețul plătit însă de această dată a fost mai mare. Rudele omului au povestit că a fost necesară amputarea piciorului.

Comentarii Facebook