Cluj: Peter Tunde a explicat de ce a luat șpagă la BAC. Scuza este penibilă

 

Inspectorul general școlar Cluj, Peter Tunde, lua șpaga pentru a rezolva examenele la BAC și le promitea părinților că va face minuni. 

 

Procurorii DNA Cluj au reușit să instrumenteze șase cazuri în care Peter Tunde a luat șpagă, dar în unele nu a reușit să se țină de promisiune. 

 

Pentru candidații Sorin Pleșa și Teodor Baciu, părinții au ”decontat” suma de 3.400 de euro, dar cei doi tineri nici nu s-au dus la examen.

 

În cazul candidaților Cristina Jucan şi Vasile Perşa, inspectorul general şcolar a primit de la părinţii acestora 600 de euro, respectiv 1.700 de euro. Cristina Jucan a fost notată cu cinci la limba şi literatura română, 1,35 la matematică şi 8 la geografie. Ea a picat examenul, semn că Peter Tude nu a putut să o ”ajute” suficient, eleva având probleme mari la matermatică.

 

Mama elevului Flaviu Cioază a plătit 1.700 de euro, iar acesta a promovat examenul cu media 6,01. Notele pe materii au fost 5,25 la română, nota 5 la matematică şi 7,8 la geografie, semn că la geografie s-a ”lucrat” intens.

 

Elevul Timea Sebestyen a promovat examenul tot cu media 6.01. Peter Tunde a primit suma de 2.200 de euro, iar media a fost schimbată de nota 7.80 de la geografie.

 

Procurorii DNA Cluj au prins-o în flagrant pe inspectoarea generală adjunctă tocmai când primea de la Gyony Sebestyen suma de 1.000 de euro, diferenţa de achitat la suma de 2.200 de euro, scrie evz.ro.

 

Interesant este că Peter Tunde a fost la un pas să fie prinsă și în vară, dar atunci a fost exclusă din comisia de BAC. ”I s-a transmis de la nivelul Ministerului că măsura a fost luată pentru a evita ca ea să dea cu subsemnatul la o instituție cu numele format din trei litere, cu referire directă la Direcția Națională Anticorupție”, precizează anchetatorii clujeni. 

 

Peter Tunde le-a spus procurorilor că s-a gândit să ia spagă pentru că avea nevoie de bani pentru a răscumpăra casa în care a crescut.

Comentarii Facebook