Centura Bulevardul Muncii - Apahida, inaugurata in aceasta luna! Acesta ar fi al cincilea anunt de dare in folosinta


Centura Bulevardul Muncii - Apahida, la care se lucreaza de cativa ani, ar urma sa fie data in folosinta in aceasta luna, a anuntat directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon.

Lucrarile au fost demarate in 2006 si ar fi trebuit sa dureze 14 de luni, dar din lipsa finantarii proiectul a fost transferat de la autoritatile locale la Ministerul Transporturilor si s-a blocat de mai multe ori.

Directorul DRDP Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca asfaltarea este aproape terminata si ca soferii vor putea sa circule pe cei 6 kilometri de centura la finalul acestei luni.

"Centura va fi deosebit de importanta pentru ca va permite soferilor care vor sa ajunga in zona Gherla si de acolo spre Bistrita sa evite cartierul Someseni si sa o ia direct pe traseul Bulevardul Muncii si sa ajunga pe centura din Apahida. Astfel si traficul din Someseni se va mai relaxa si soferii vor circula mai repede", a declarat Ion Pantelimon.

Oficialul DRDP Cluj sustine ca mai sunt unele datorii de achitat catre firma constructoare, dar ca drumul va fi dat in folosinta oricum. "Avem de platit 1,2 milioane de euro datorie catre constructor, care va fi achitata in acest an. Nu este o datorie mare asa ca nu vad de ce ar duce la blocarea lucrarilor", a mai spus Ion Pantelimon.

 

Drumarii mai au de asternut ultimele doua straturi de asfalt pentru ca lucrarea sa fie terminata. "Mai trebuie sa lucram la stratul binder si la cel de uzura pe cei 6 kilometri de centura si apoi vom inaugura drumul. Constructorul s-a angajat ca pe finalul lunii mai totul va fi gata si vom taia panglica", a mai afirmat directorul DRDP Cluj.

 

Vestea a fost salutata de politicienii clujeni care au aruncat sageti spre autoritatile PDL.

"Fara indoiala ca o asemenea stire nu poate decat sa ne bucure, deoarece darea in folosinta a acestei centuri ar elimina din oras traficul spre Dej-Bistrita sau Baia-Mare. Din pacate, autoritatile locale si centrale, incepand cu domnul Emil Boc si incheind cu primarul si presedintele Consiliului Judetean Cluj, au promis de prea multe ori ca centurile de ocolire ale municipiului Cluj-Napoca vor fi circulabile 'la vara' sau 'de Craciun'. Plimbata intre Primaria Cluj-Napoca si Guvernul Romaniei, aceasta investitie s-a derulat pe durata a cinci ani, in loc de 14 luni, s-a scurtat de la 8,3 km la aproximativ sase, dar s-a scumpit cu 10 milioane de lei", a declarat deputatul Horea Uioreanu.

Parlamentarul liberal se teme ca din cauza datoriilor pe care DRDP Cluj le are catre firma care construieste centura nordului, valcele - Apahida, lucrarile sa se opreasca.

"Din pacate pentru conducatorii auto, la aceasta data constructorii acestei ocolitoare au de incasat sume importante de la statul roman. Si asta inseamna, de obicei, blocarea lucrarilor pana la plata datoriilor. Asadar este posibil ca acest nou anunt privind iminenta dare in folosinta a centurii sa fie doar apa de ploaie, anunt electoral in campania domnului Boc pentru cucerirea unui nou mandat de sef al PD-L", a mai spus Uioreanu.

Comentarii Facebook