Cat de degradata este cladirea din Piata Unirii, unde trei copii au fost raniti de bucati mari de tencuiala VIDEO


Tencuiala si ornamentele cladirii din Piata Unirii, la parterul careia functioneaza Libraria Diverta, si unde au fost raniti trei copii, reprezinta un pericol public.

Imediat dupa producerea accidentului, pompierii au trecut la indepartarea bucatilor de tencuiala care stateau sa cad, din zona balcoanelor de la etajul 2 si 3. Un pompier a "demolat" un balcon in cateva minute, demonstrand cat de usor se poate face acest lucru si cat de degradata este cladirea.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca asociatia de locatari din Piata Unirii nr. 1 a fost somata in iunie si in iulie sa reabiliteze imobilul, avand in vedere faptul ca in iunie s-au mai desprins bucati din cladire.

"In 5 iulie, cateva familii din respectivul imobil au depus o hartie la Primarie prin care au anuntat ca vor sa intre in programul de reabilitare, dar nu erau si semnaturile locatarilor. Pentru a intra in program trebuie sa depuna declaratii de la toti proprietarii ca isi asuma sa plateasca in rate lunare pana la 10 ani, in functie de venituri, cota care le revine din valoarea lucrarilor. Dar nu au facut nimic si imobilul nu a putut fi prins in programul de reabilitare", a declrat Oana Buzatu.

Familia Polonay si Orban care detin apartamentele de la etajele 2 si 3 au fost amenate cu cate 2.000 de lei pentru ca au refuzat accesul pompierilor in luna iunie pentru a curata fatada imobilului.

 

Vezi si...

Trei copii au fost raniti langa Libraria Universitatii din Cluj-Napoca! Mai multe bucati de tencuiala au cazut peste ei VIDEO

Comentarii Facebook