Miercuri 24 Aprilie

Bătrân de 87 de ani în COMĂ, ținut 3 ore în ambulanță. La un spital din Cluj a fost CIRC. Medicii au chemat poliția - VIDEO

 

Un bătrân de 87 de ani a fost purtat între spitalele clujene, pe un traseu deja binecunoscut UPU - Neurologie - Infecțioase, și a stat în comă în ambulanță, timp de 3 ore, pentru că medicii l-au refuzat.

 

Vasile Periciu, 87 de ani, a fost dus prima dată de familie la UPU, de unde l-au luat în comă. ”Ambulanța a venit acum repede. L-au dus la UPU. După ce l-am scos bunicul este paralizat. L-au consultat la Neurologie în Ambulanță, după care l-au adus aici. Când a plecat de acasă nu era paralizat. Când a ieșit de la UPU era în comă, intubat. Au sunat la Infecțioase și au spus că îl trimit aici, pentru că are o problemă care ține de ei, iar cei de aici au spus să nu vină pentru că nu au locuri la terapie intensivă. Am ajuns aici, iar doamna doctor de gardă a spus că nu are locuri și s-a apucat să citească toate hârtiile. La ora 3 dimineața și am stata o oră până când le-a citit. Dânsele au chemat poliția pentru că am fost și noi puțin supărați și nervoși de situație. I-am spus să nu mai tot citească hârtiile și să se ocupe de bunicul meu (vezi prima parte din video) și să îl consulte și să îl ducă la terapie. I-am spus că problema sunt cadrele medicale din acest spital, pentru că acum 2 săptămîni am fost din nou aici și am fost refuzat. Acum văd că l-a internat la Terapie Intensivă”, ne-a relatata Ioana Don, nepoata bătrânului purtat printre spitale.

 

Pe imagini se vede cum medicul de gardă este iritat când nepotul bătrânului îi spune să facă ceva pentru că el îi plătește salariul. Aceasta urlă, iar apoi este chemată poliția.

 

Aparținătorii ne-au spus că și ei au spus că vor chema presa, moment în care s-a găsit un pat pentru bătrânul Vasile. Un reporter Știri de Cluj a ajuns la Spital la ora 4.00, iar atunci Poliția era prezentă și pacientul era preluat.

 

Agentul de pază a încercat să ne dea afară din sala de așteptare pe motiv că nu avem voie să filmăm și să fin prezenți acolo. De această dată, Poliția a avut o atitudine decentă și i-au cerut paznicului regulamentul, pe care nu l-a putut prezenta. ”Vă rog să veniți să discutăm, că avem treburi de rezolvat și lămurit”, i-a transmis polițistul agentului de pază (Vezi VIDEO).

 




Familia lui Vasile Periciu a relatat toate problemele pe care le-au avut cu sistemul sanitar și cum li s-a spus că e mai bine să găsească un azil.

 

Vasile Periciu are 87 de ani (împlinește 88 la finalul acestei luni). Până în luna iunie nu a avut probleme, dar a căzut în casă și de atunci are mari dificultăți. 

 

Familia l-a dus la UPU prima dată în 14 septembrie, de unde a fost trimis pe traseul obișnuit la Neurologie și apoi acasă. După 2 zile familia a chemat din nou ambulanța și după un scurt tratament a fost trimis acasă cu sfatul să îl interneze la un azil.

 

O altă criză a avut loc acum 2 săptămâni, când ”l-au trimis de la UPU la Infecțioase, pentru că este problemă de Infecțioase, așa au consiserat cei de acolo. Doamna doctor de aici a considerat că nu este problemă de Infecțioase. De aici l-au refuzat, au spus că e problemă cardiacă, de la Cardiologie l-au refuzat și ne-am dus înapoi în UPU. După ce am stat de la ora 10.00 dimineața până a doua zi dimineața la ora 3.00 l-au trimis înapoi la UPU. I-am găsit un loc la Spitalul CFR Cluj, de unde l-au trimis acasă după 12 zile pentru că nu îl mai pot ține”, a mai spus Ioana Don. 

 

Bătrânul este acum în comă, după ce a fost purtat și alungat din fiecare spital. Familia se teme că nu va mai apuca împlinirea vârstei de 88 de ani.

 

În cele din urmă i-a fost găsit un loc în spital. 

------------------

UPDATE

 

Directorul medical de la Spitalul Clinic Județean Cluj, de care aparține UPU Cluj, a spus că pacientul a fost adus la UPU joi seara și a fost trimis la 22.30, spre Spitalul de Boli Contagioase, singura unitate care mai avea loc liber la Terapie Intensivă.

 

S-a luat legătura cu secțiile terapie intensivă din județ, dar din lipsă de locuri nu a fost internat din spitalele din Cluj-Napoca, dar Spitalul de Boli Contagioase are secția de terapăie intensivă pentru astfel de cazuri. În consecință a fost trimis acolo, în vederea internării. 

 

A fost trimis la 22.30, toată perioada cât a stat la UPU i s-au făcut examinări, care au mers foarte repede”, a precizat Monica Costin, director medical de la Spitalul Clinic Județean Cluj (Vezi VIDEO).

 

Culmea este că lucrurile nu se leagă. De la ora 22.30 până la internarea la Contagioase, la ora 3.00, au trecut patru ore și jumătate, timp în care medicii nu pot explica ce s-a întâmplat cu pacientul.

 

Realitatea este că a fost purtat și la Neurologie, unde a fost ținut o oră, în Ambulanță, și consultat în mașină, iar apoi ținut în aceeași ambulanță în față la Contagioase.

--------------

UPDATE 2

 

Pacientul a ajuns la 3.35 în Serviciul nostru. A fost preluat de medicul de gardă de la spital, care a dorit să studieze documentația de transfer, întrucât am fost anunțați de UPU că ne vor transfera acest pacient. În primele minute deja aparținătorii au devenit agresivi și violenți și acesta a chemat portarul pentru a fi anunțată Poliția. 

 

La momentul în care au revenit în sala de așteptare, medicul și-a văzut mai departe de treabă, iar la 4:18 minute pacientul a fost dus la Terapie Intensivă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Contagioase, Monica Muntean.

 

Întrebată dacă știe că pacientul a plecat de la Spitalul Clinic Județean la 22.30, medicul de la Contagioase a spus că ”pacientul a beneficiat și de un consult neurologic, moment în care s-au desfășurat lucrurile într-un anumit interval de timp. Pacientul la momentul prezentării în serviciul nostru era comatos. Acum pacientul este intubat, cu o stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Contagioase. 

-------------------

UPDATE 3 

 

Cluj: Anchetă a Avocatului Poporului în cazul bătrânului de 87 de ani purtat cu orele între spitale

Comentarii Facebook