Apostu, acuzat de DNA ca a alimentat benzina de 150.000 de lei, pe spatele Rosal! Prigoana: Nu stiu cum au ajuns ei la concluzia asta


Primarul Sorin Apostu si sotia acestuia, Monica Apostu, sunt acuzati de procurorii DNA Cluj ca au folosit cardurile de benzina ale Rosal, alimentand cu 150.000 de lei din iunie 2010 si pana in octombrie 2011.

"Finalizarea investigatiilor premergatoare si punerea sub acuzare in ce priveste folosul material necuvenit de care a beneficiat inculpatul A.S. (Sorin Apostu) prin sotia sa, invinuita A.M. (Monica Apostu), prin utilizarea, incepand cu luna iunie 2010, a cardurilor de alimentare cu carburanti platiti de R.G.SA Cluj-Napoca, folos ce depaseste suma de 150.000 lei si prezentarea materialului de urmarire penala si intocmirea rechizitoriului", se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj, privind prelungirea mandatului de arestare pentru 30 de zile.

Reprezentantii companiei Rosal Grup au declarat ca in acest moment este in derulare o ancheta pentru a se vedea daca acuzatiile se confirma. Cele doua carduri gasite la locuinta primarului Sorin Apostu au fost eliberate de Rosal Grup in luna iunie 2010, iar, conform contractului incheiat cu Primaria Cluj-Napoca, puteau fi facute 8 plinuri pe luna.

"Nu stiu cum au ajuns ei la concluzia asta. Conform contractului ar fi trebuit ca noi sa asiguram un mijloc de transport pentru inspectori, dar aceste masini s-au casat. Am luat decizia sa alocam aceste carduri, care au fost predate departamentului tehnic din cadrul Primariei. Conform contractului de pe fiecare card putea fi facut un plin pe saptamana, constand in 50 de litri de benzina pe masina. Un calcul arata ca vorbim de circa 500 de lei pe saptamana, adica 2.000 de lei pe luna. Nu stiu de unde a reiesit suma asta de 150.000 de lei. Poate ca si-a deschis primarul un PECO sau poate ca si-au alimentat toti angajatii din Primarie. Habar nu am. Eu stiu ca noi avem prin contract trebuia sa asiguram transportul inspectorilor. Cum au ajuns cardurile de la departamentul tehnic la primar, nu e treaba mea", a declarat pentru Stiri de Cluj, Silviu Prigoana.

 

Citeste si...

De ce nu a fost eliberat din arest primarul Sorin Apostu! VEZI MOTIVAREA CURTII DE APEL CLUJ

Mateut: In cazul Sorin Apostu lipsesc faptele materiale. DNA Cluj face numai interpretari

Comentarii Facebook