21 de ambulante in valoare de 8 milioane de lei pentru SMURD. Patru "bijuterii" au ramas la Cluj

 

SMURD Cluj a intrat astazi in posesia a patru ambulante care vin sa suplimenteze numarul actual al masinilor de interventie sau sa le inlocuiasca pe cele vechi si uzate. In total au fost achizitionate 21 de masini care au costat opt milioane de lei si vor suplimenta centrele din sase judete din Transilvania

 

O parte din aceste masini vin sa le inlocuiasca pe cele vechi si uzate iar o parte vor deschide puncte noi de interventie in zonele in care este nevoie. In ambele situatii acest lucru inseamna o crestere a calitatii si a capacitatii de interventie”, a declarat Raed Arafat, fondatorul SMURD.

 

Masinile sunt ambulante de tip B care sunt destinate acordarii primului ajutor si a transportului, in cazurile in care pacientul nu necesita tratament medicamentos, ci poate fi asistat de un paramedic.

 

"Ma bucur ca astazi putem sa punem in practica o mai buna dotare pentru SMURD prin care sa putem interveni pentru cei care au nevoie de serviciile noastre. Voi fi in continuare alaturi de acest serviciu si cu siguranta ca daca cu totii vom intelege ce inseamna SMURD vom sti si vom reusi sa directionam acel 2% pentru fundatia SMURD", a declarat ministrul Traian Igas

 

Ambulantele au fost achizitionate in cadrul proiectului “Imbunatatirea cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord” finantat de Uniunea Europeana.

 

Sambata, 26 noiembrie, a fost dat in folosinta la Cluj-Napoca si un centru de pregatire a paramedicilor.

 

Vezi mai jos cum arata acest centru si ce dotare are...

Manechine de 200 de mii de euro la noul centru de pregatire SMURD, inaugurat la Cluj. Vezi aici cum arata

Comentarii Facebook