Miercuri 24 Aprilie

Accident la Podul Calvaria între un tramvai și un troleibuz. UPDATE: Opt persoane au ajuns la UPU Cluj - VIDEO și FOTO

 

Un tramvai și un troleibuz s-au ciocnit în zona Podului Calvaria, din Mănăștur.

 

Incidentul a avut loc joi dimineața, în jurul orei 10.00, anunță ISU Cluj. Nu s-au înregistrat victime, numai pagube materiale. 

---------------

UPDATE

 

Conform Poliției Cluj troleibuzul se deplasa de pe Calea Mănăștur spre strada Primăverii și nu a acordat prioritate tramvaiului care circula de la Gară spre cartierul Mănăștur. ”A fost vorba despre o neacordare de prioritate. Opt persoane care se aflau în cele două mijloace de transport în comun au fost transportate la UPU Cluj”, au precizat reprezentanții Poliției Cluj. 

 

Persoanele care se aflau în troleibuz ne-au relatat că s-au trezit numai când au fost loviți de tramvai. ”Nu pricep ce a fost în capul șoferului. Tramvaiul este mare și este imposibil să nu îl vezi. Am văzut în jurul meu cum au zburat oamenii pe jos. Cei mai grav răniți au fost cei care stăteau în picioare. Practic, tramvaiul a sărit de pe linie”, ne-a spus un martor.

 

Un alt pasageri din tramvai ne-a spus că impactul a fost puternic. ”Am auzit o bubuitură puternică și ne-am trezit toți pe jos. Au fost oameni care s-au lovit la cap, dar nu știu în ce stare sunt. Tramvaiul a sărit de pe linie”, ne-a relatat un bărbat.

 

 

-----------------

UPDATE 1 

 

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, a spus că s-a interesat la UPU despre soarta victimelor și că sunt două femei în vârstă care au fost rănite mai serios. ”Unul dintre șoferi s-a tăiat, iar două femei în vârstă au căzut pe jos și s-au lovit mai tare. Alți oamenii au suferit răni minore”, a spus Neag.

 

Directorul CTP Cluj a precizat că a discutat cu șoferul troleibuzului, vinovat de producerea accidentului, dar că acesta i-a spus că nu își explică ce s-a întâmplat. ”Este un șofer cu vechime mare. Nu a mai avut accidente, dar spune că nu știe ce s-a întâmplat”, a mai adăugat Liviu Neag.

 

Tramvaiul a fost aruncat de pe linie, urmând să fie ridicat de o macare și repus în funcțiune. Pagubele se ridică la câteva zeci de mii de lei.

 

 

 

Foto cititor: Darius

Comentarii Facebook