Parcările în centrul Clujului se vor scumpi din 2018

 

Parcările din zona centrală a Clujului se vor scumpi din 2018, după cum anunță Primăria Cluj-Napoca printr-o campanie de consultare publică. 

 

Conform noului regulament de parcare, în zona 1 a Clujului tarifele ar urma să crească cu 25%.

 

Parcarea pe o oră în zona 1 va costa 5 lei, iar pe două ore 10 lei (față de 4 lei acum, respectiv 8 lei). Pierderea tichetului de parcare va costa 100 de lei pe zi, față de 30 de lei cât este acum, când foarte mulți șoferi preferă să lase mașina în parcarea cu barieră și să declare tichetul pierdut, plătind mai puțin. Parcarea pentru o jumătate de oră va rămâne neschimbată, 2 lei. 

 

Cei care vor depăși intervalul de 2 ore vor plăti pentru fiecare oră de staționare câte 10 lei. Astfel, o parcare de 6 ore va costa 55 de lei.

 

De asemenea, mașina nu va mai putea staționa în parcările cu barieră din zona 1 mai mult de două ore. În prezent este opțiunea de plată pe 3 ore, care costă 12 lei, dar din 2018 se propune eliminarea acesteia. 

 

 

Pentru parcările la bordură din zona 1, prețurile propuse sunt similare, o jumătate de oră - 2 lei, o oră / 5 lei (față de 4 lei acum), două ore / 10 lei (față de 8 lei acum).

 

 

În zona 1 se va putea plăti parcarea prin sms, prin tichet răzuibil sau cu card bancat pe platforma online a locurilor de parcare unde accesul nu este controlat. Prețul va fi tot de 5 lei / o oră, 10 lei - 2 ore. 

 

Etapa consultarii publice are loc în perioada 1 -14 noiembrie 2017. Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier.

Comentarii Facebook