ANOMALIE la Cluj? Un inspector din Primăria Cluj-Napoca și-a extins construcția și pe trotuarul de pe strada General Traian Moșoiu - FOTO

 

UPDATE

 

Construcția este realizată de familia Dârjan, având autorizația de construcție 1.389 din 24 octombrie 2013. Monica Dârjan este angajată la Primăria Cluj-Napoca, în funcția de inspector. 

 

Poliția Locală Cluj-Napoca a realizat un control în urma materialului publicat de Știri de Cluj și a depistat probleme. ”S-a constatat că nu se respectă autorizația de construcție. Amenda este cuprinsă între 3.000 si 10.000 de lei, dar se va stabili cu exactitate ce nu s-a respectat abia după ce va fi terminat controlul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. 

 

Monica Dârjan este angajată la Primăria Cluj-Napoca în calitate de inspector la Serviciul Rate Chirii. Ea a declarat că autorizația este respectată în totalitate. ”Construcția este făcută de soțul meu. Nu am ocupat trotuarul. Uitați-vă pe Google Maps”, a spus Monica Dârjan. Întrebată despre controlul și neregulile constatate de Poliția Locală, aceasta a spus că nu știe nimic. 

 

În momentul în care a fost întrebată despre amendă, ea a precizat că ”s-a făcut un gol în plus” și a promis că va prezenta autorizația de construcție. 

 

Vecinii familiei Dârjan au depus și o reclamație la Inspectoratul de Stat în Construcții și acuză că nu li s-a cerut acordul și că nu există un panou pentru identificarea construcției.

 

Potrivit unor imagini mai vechi, surprinse de camerele Google, în zona actualei construcții exista o casă veche, și un trotuar minuscul. 

 

Arhitecții Primăriei au permis construirea noii case exact pe ”amprenta” celei vechi, fără a cere o retragere de un metru pentru a se alinia cu imobilul învecinat. Probabil că acest lucru nu s-a considerat necesar.

 

 

 

----------------------- 

O clădire a fost extinsă și pe trotuarul de pe strada General Traian Moșoiu, iar în paralel a fost amenajat un alt trotuar.

 

Este vorba despre un imobil situat lângă un bloc construit pe strada General Traian Moșoiu. Pentru că a ocupat trotuarul, constructorul a amenajat altul, în locul celui pe care își ridică clădirea. Pietonii circulă direct pe stradă, trotuarul fiind construit din ”topor”.

 

Lângă noul imobil nu este amplasată nicio tablă pe care să fie trecute datele din autorizația de construcție emisă de Primăria Cluj-Napoca sau numele antreprenorului. 

 

Noua clădire este îngrămădită lângă blocul de pe strada General Traian Moșoiu și o altă casă.

 

 

 

Comentarii Facebook