Miercuri 24 Aprilie

Se va aplica TAXA pe CÂINE! Ce oraș din România introduce acest BIR

 

Locuitorii unui important oraș din România vor fi obligați să achite o taxă de 100 de lei pentru câinii nesterilizați și fără pedigree.

 

Conform proiectului, timişorenii care nu îşi sterilizează câinii vor fi obligaţi să plătească o taxă anuală de 100 de lei, scrie RADOR. Autorităţile locale cred că sterilizarea este singura soluţie pentru a reduce înmulţirea câinilor de pe străzi. Afectași sunt și câinii din gospodăriile oamenilor, scrie Timiş Online.

 

Proprietarii câinilor care au împlinit 5 luni trebuie să poarte un microcip şi să fie înregistrați la un medic veterinar de liberă practică şi la primărie. Deţinătorii de câini fără pedigree, care au mai mult de 6 luni, trebuie să îi sterilizeze.

 

Deţinătorii de câini cu vârsta mai mare de 5 luni au următoarele obligaţii: să identifice cel puţin prin microcipare şi să înregistreze câinii deţinuţi la un medic veterinar de liberă practică şi la primărie, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri; să anunţe la primărie în termen de 15 zile înstrăinarea, pierderea sau decesul câinelui; să deţină carnete de sănătate completate corespunzător. Deţinătorii de câini fără pedigree au obligaţia sterilizării animalelor cu vârsta de peste 6 luni într-un interval de 8 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, potrivit proiectului publicat pe site-ul Pet Hope.

 

Cei care nu îşi sterilizează animelele vor fi obligaţi să plătească o taxă. ”Deţinătorii care nu îşi sterilizează câinii fără valoare chinologică cu vârsta de peste 5 luni, într-un termen de maxim 12 luni de zile de la adoptarea prezentei, vor plăti o taxa anuală la bugetul local pentru fiecare câine nesterilizat/ necastrat pe care îl deţin, într-un cuantum de 100 de lei per câine nesterilizat”, se mai arată în proiect.

Comentarii Facebook